Kokandus,söök ja jook

Üldine sumin mittelooma teemadel.

Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas ruigam (Teema autor) » 01. november 2007, 18:43

Loodan,et pole mõttetu teema!
Räägime siin toidu ja joogi teemadel, kõikidest retseptidest vmss. :) --
Ntx,mida te täna söönud olete,mis on lemmiktoit,mida viimati tegite jmss.


Ma viimati tegin Teisipäeval küpsise-kräsupead. Glasuur tuli veits mõru,sest ma ei pannud suhkurt.
Muidu suht hea, siiamaani seda alles.
Olen seda ka koolis teinud.




KÜPSISE KRÄSUPEA RETSEPT: [ mõeldud u 8-le inimesele,kuigi meie koolis saime 12-le. ]


vaja läheb:

3 pakki ( ´a 180 g ) kodumaiseid kakaoküpsiseid, ntx selga
300g haput paksemat moosi , ntx kirsimoos
5dl ( või enam ) hapukoort
50g tumedat Kalevi shokolaadi
1dl vahukoort ( seda,mis nö kohvipeale käib )
1sl võid, 2sl kakaopulbrit



1.) Lao põhjaks 3x4 või 4x4 küpsist.(Esimesel juhul tuleb kook kõrgem ja mahlasem,kuid eks sa pead arvestama ka alusega,kuhu sa koogi laod)
Kata küpsised moosiga.

2) Murenda ülejäänud küpsised kaussi ning seda hapukoorega.Lase 5-10 minutit seista,et osa koorest imenduks.Vala saadud segu küpsise- ja moosikihile.

3) Tee glasuur:
Mõõda vahukoor,tükikesteks murtud shokolaad,või ja kakaopulber väikesesse potti,kuumuta segades keemiseni.
Nirista glasuur koogile. Soovi korral kaunista jõhvikatega.

4) Pane kook mõneks tunniks või üheks ööks külmkappi maitsestuma.






ps , ma kirjutasin selle retsepti Anna-Liisa kokaraamtust,veits teistmoodi,ehk lisasin glasuuri sinna sisse,sest muidu glasuur oli hoopis teisel leheküljel. ;)

Ning mina panin ntx 1-tunniks selle lihtsalt külma.
Väga maitsev tuli!



Lemmiksöök on muidu kartulipuder, ja väga maitsevad mulle ka kõik seene ja kalaroad. :biglove:

Täna olen söönud: seeni,shokolaadi natsa,paar küpsist, kartulit ja hakklihakastet.
Koerad on võrratud.
Kasutaja avatar
ruigam
Enne kirjutan, siis mõtlen
 
Postitused: 152
Teemad: 7
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Kissu » 01. november 2007, 18:48

Mainin ära, et siia ei tohi panna retsepte kokaraamatutest või retsepte mida olete kusagilt portaalist lugenud. Retsept peab olema vähemalt Sinu enda poolt täiendatud ning ümber kirjutatud!

Enamasti on kokaraamatutes olevad retseptid ja kokandusportaalides olevad retseptid autoriõigusega kaitstud.
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas ruigam (Teema autor) » 01. november 2007, 19:28

Väga vabandan! :ups:
Koerad on võrratud.
Kasutaja avatar
ruigam
Enne kirjutan, siis mõtlen
 
Postitused: 152
Teemad: 7
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas sindrinahk » 01. november 2007, 20:23

Mulle meeldib hiina köök, aga ise ma seda päris hästi järgi teha ei oska. Kõige paremini tulevad välja koogid, eriti hästi õnnestub mustikakook, millel on muretaigna põhi ja peal vanilje kaste/kate. No ja üle kõige meeldib igasugune lihakraam - tõeline karnivoor :wink: . Ahjuliha mmm... Minu nö firmaroog on ahjurisotto ja spageti-kanafilee juustune värgeldus (ei teagi kuidas seda täpsemalt nimetada). Tavaliselt on nii et kui mul sünnipäev on ja kui sõbrad tulevad siis nad ootavad, et ma olen neile miskit head vaaritanud. Ükskord sai süüa päris palju ja kõigil olid kõhud täis ja sai veel räägitud lauas, et nii palju süüa ei tohi enam teha, sest lihtsalt sööd ennast lolliks, aga siis kui ma saatma neid läksin ütles üks sõber (poiss), et ära sa vähem küll hakka tegema, et nii hea oli. Jookidest meeldivad enim Tartu õlletehase tavaline limonaad ja kelluke.
Koerainimene-koerad sügaval südames.
Suller
Kasutaja avatar
sindrinahk
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1728
Teemad: 41
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Sandra » 01. november 2007, 20:28

Sindrinahk, äkki jagad siis oma häid retsepte teistega ka? :ups:
Tuhkrukasvatus Quicksilver http://quicksilverferretry.weebly.com
Kasutaja avatar
Sandra
Quicksilver
Tuhkrutelk
Tuhkrutelk
 
Postitused: 630
Teemad: 17
Asukoht: Tallinn/Pärnu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas StiDi » 01. november 2007, 21:11

Mulle meeldib sushi. Täna sõin ka :roll:
Kasutaja avatar
StiDi
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 168
Teemad: 9
Asukoht: Tallinn, Haabersti
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas sindrinahk » 02. november 2007, 16:32

Marjakook (mustika, sõstrate, vaarika...)
Põhi:
150 g võid (võib nõks vähem panna)
1 dl suhkrut
3 dl jahu
0,5-1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
Kate:
0,5 l marju (mustikatega ei tasu liialdada, sest mul tuli ükskord üleni tumesinine kook (hapudele marjadele võib natuke suhkrut otse peale raputada))
2-2,5 dl hapukoort
1/2 dl suhkrut
1 muna
vaniljesuhkrut (oma äranägemise ja maitsemeele järgi)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulber segatud jahuga. Suru taigen vormi põhja ja äärele. Eelküpseta natuke põhja. Vala peale marjad (mina panen külmunud marjad, sest siis nad ei lõhke nii ruttu). Vahusta muna suhkruga, lisa hapukoor ja vaniljesuhkur. Vala segu koogile peale. Küpseta ahjus 200*C juures 30-40 minutit (mina olen niikaua ahjus hoidnud kui kaste enam ei võdise).
Retsept levinud käest kätte, seega algset päritolu ei tea.

Ahjurisotto
2 pakki riisi (2x125g) (riisi kogus sõltub tegelikult sellest palju inimesi on)
kanafileed (oma maitsemeele ja tahtmise järgi)
Tai wok segu (köögilviljad (võib panna tegelikult neid köögivilju, mis meeldib)
1 purk Salvesti Tai kastet
Santa Maria grillmeesegu

Keeda riis. Prae kanafileetükid maitseainega ja pane ahjuvormi (meil klaasvorm kaanega suletav). Prae pannil wok segu ja lisa natuke soola (soovitav praadida samal pannil kus eelnevalt kana, sest siis tuleb hea maitsega köögivili). Lisa kanafileele juurde riis ja köögiviljad. Kalla peale purk tai kastet ja sega läbi nii et kõik oleks korralikult segunenud. Pane kogu kupatus ahju, et söök kuumaks ajada. Siis segunevad maitsed omavahel. Olenevalt vormist temperatuurile 200*C (kaasil koos kaanega). Ilma kaaneta vormil 180*C.
Enda väljamõeldis.

Spagetid kanafilee ja juustuga
Spagette (vastavalt sellele palju inimesi)
Kanafileed (oma äranägemise järgi)
1 suurem tomat
1 väiksem porgand või pool suurt
100-150 ml kohvikoort
juustu (vastavalt kui juustust tahad)
maitseaineid kanafilee praadimiseks

Keeda spagetid rohkes vees. Prae kanafilee ja maitsesta vastavalt maitsele (mina panen grillmeesegu). Tõsta pannilt valmis filee ära ja pane pannile riivitud porgand. Prae seda väheke. Seejärel pane porgandi juurde tükeldatud tomat ning lisa veidi soola ja pipart. Hauta tomat ühtlaseks massiks ja vaata, et porgand oleks pehme. Lisa segule juurde kanafilee ja sega kõik korralikult segamini. Seejärel lisa kõigele juurde spagetid - kuumuta veidi. Seejärel lisa kohvikoor jällegi kuumuta veidi. Kõige lõpuks lisa juust ja sega korralikult nii et kõik oleks segamini. Kohvikoor aitab juustul paremini seguneda ja jätab selliseks mõnusalt kreemjaks.
Retsepti kuuldud kunagi ammu telekast ja ise veidike muudetud.

Lehttaigna sinihallitusjuustu pitsa
1 lehttaigen
1 pakk tomatipastat (umbes 250 ml)
250g kirsstomateid
1 keskmine sibul või kaks väikest (soovitav punast sibulat, sest mahedam)
santa maria pitsamaitseainet
1 väiksem paprika
2 pakki sinihallitusjuustu

Lõika lehttaigen tükkideks (mina olen ühe lehttaigna llõikanud 6 siis parajad tükid). Määri lehttaigen pealt pastaga (ei tohi jääda ujuma) ja lisa väheke pitsamaitseainet. Kui pasta mage lisa veidike soola. See järel lõika sibul õhukesteks ratasteks ja haruta rattad lahti ja lisa lehttaignale. Lõika paprika õhukesteks viiludeks ja lisa samuti nagu sibulat. Tomat lõika pooleks. Kõige peale murra sinihallitusjuustu tükke. Kui kõik lisatud pane pitsa ahju kusagil 200 kraadi juurde. Jälgi, et lehttaigen korralikult valmiks ja juust ei kõrbeks. Soolaga ei tohi liialdada, sest enamus sinihallitusjuuste n isegi soolased.
Retsept jällegi kuuldud telekast.

Head voorutamist!
Koerainimene-koerad sügaval südames.
Suller
Kasutaja avatar
sindrinahk
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1728
Teemad: 41
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Jänks » 02. november 2007, 17:38

Mulle meeldivad igasugused šokolaadikoogid. :-)
Sõpru on mul palju, aga üks neist on parim!
Kasutaja avatar
Jänks
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 72
Teemad: 3
Pildid: 10
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Lind1100 » 02. november 2007, 17:49

Ma teen kodus sageli ise süüa. Migieid retsepte me eriliselt ei kasuta välja arvatud üks õuna kohupiimakook mis on tõesti ülihea ja on "tehtud" minu vanaema poolt. (retsept) Kunagi panen siia kaa kui saan küsida. :-)

Ahjaa, minu "firmaroog", mida ma teen alati kui kõht tühi ja ruttu tahaks midagi süüa. :razz:
Makaronid juustuga.

Pakk tavalisi makarone
200-250 gr juustu

Vesi keema, makaronid sisse, keetmise ajal riivi juust, keeda kuni makaronid on piisavalt pehmed, kalla vesi ära, lisa juust. Valmis!
Valmistamiseks kulub 15 min.
Viimati muutis Lind1100 03. november 2007, 21:55, kokku muudetud 1 kord.
Inimesed, märgake head, mitte halba! Kõik pole nii nagu paistab.
Ettevaatust, rott on väljas!
Kasutaja avatar
Lind1100
Rottloom.
Mängujuht
Mängujuht
 
Postitused: 2569
Teemad: 36
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas sindrinahk » 03. november 2007, 12:29

Täna küpsan näiteks hakklihapirukaid ja kaneelisaiu. Taigen on juba kerkimas ja jääb vaid oodata, et mulle hakkliha tuuakse :-) .
Koerainimene-koerad sügaval südames.
Suller
Kasutaja avatar
sindrinahk
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1728
Teemad: 41
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Riin » 04. november 2007, 17:23

Mina printisin endale eile kõik sindrinaha retseptid ja tegin ka kohe ahjurisottot. Väga lihtne ja maitsev, panin veel juustu ka peale. Igatahes terve pere oli rahul ja ütlesid , et väga nämma :-) .
Nii hea on teiste retsepte katsetada, vahel on omal kõik ideed otsas.
Ehk jagab sindrinahk ka oma hakklihapirukate retsepti meile.
Kasutaja avatar
Riin
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1092
Teemad: 19
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas sindrinahk » 04. november 2007, 17:56

Ikka jagab. Egas sindrinahk kade pole.

Saia taigen nii magusale kui soolasele pirukale

200 ml kohvikoort
2 klaasi jahu
1 munarebu (see on siis see kollane osa)
väheke soola
2-3 spl suhkrut
150 grammi ehtsat võid
1 pakk kuiva pärmi või kõige väiksem pulk tavalist pärmi

Munavalgega võib pealt pirukaid hiljem määrida, et kuldpruuniks ja läikivaks jääks.

Peaks mainima, et kuivpärm on poes defitsiidiks muutunud.

Tegin nii: Kõigepealt sulatan või ülesse ja jätan jahtuma, sest kuuma võid ei tohi taignale lisada, sest muidu läheb taigen hapuks. Hõõrusin pärmi suhkruga (kui on kuivpärm, siis tuleb kohvikoor natule soojaks ajada ja pärm selles lahustada) vedelaks. Lisasin leigeks aetud kohvikoore ja segasin kõik korralikult, et veel lahustumata suhkur lahustuks ja lisasin seejärel sutsu soola. Seejärel lisasin jahu ning munarebu ja ajasin kõik segamini (taigen jääb sellel hetkel näppudele kõik kinni (jahu ei tohiks lisada selle vältimiseks juurde, sest hiljem on pirukad kõvad kui kivid)). Siis lisasin taignale või ja segasin ja tampisin korralikult läbi. Kogu võid ei pannud, sest muidu jääb taigen võist ujuma. Võid tuleb nii palju panna, et taigen suudab selle endasse sisse tõmmata. Üldiselt jääb taigen sellise rasvase olekuga, kuid uskuge mind valmis pirukad ei ole rasvased. No ja ongi taigen valmis. Seejärel torkan taignale näpuga augud sisse, et kerkiks paremini ja asetan taigna käteräti alla kausiga kerkima. Lasen 2-3 korda kerkida ja siis hakkan pirukaid tegema.

Hakkliha segu oskab vast igaüks ise teha. Mina panen hakklihamaitseainet (santa maria), veidike soola ja pipart. Samuti võib lihtsalt sinki panna taigna sisse kui pirukaid hakatakse vormima, aga sinki ei ole ennen praadinud.
Kanellisaiade tegemiseks rullin taigna õhukeseks lahti määrin taignale sulavõid pintsliga peale (jääb pehmem pirukas) seejärel kaneel ja suhkur. Samamoodi nagu kaneelisaiu tehes võib ka juustusaiu teha, lihtsalt kaneeli ja suhkru asemel riivjuustu ja veidike soola, sest muidu võib väga mage jääda.

Ja kui pirukad valmis tehtud ja pealt munavalgega määritud, siis 180*C juures ahju ja ahjus niikaua kui kuldeseks/pruunikaks läheb.

Taigent ei tohi kerkima kuuma panna, sest siis läheb taigen hapuks ja võib mitte kerkida.

Nii lihtne see ongi.
Head küpsetamist :-) !
Koerainimene-koerad sügaval südames.
Suller
Kasutaja avatar
sindrinahk
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1728
Teemad: 41
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas ruigam (Teema autor) » 26. november 2007, 12:52

Täna olen söönud ühe pitsalõigu,makaroni suppi ja pool kalapulka. + Tee.
Aga Lind1100 ajas mulle makaroni isu peale,peaks vist kööki minema... :P
Koerad on võrratud.
Kasutaja avatar
ruigam
Enne kirjutan, siis mõtlen
 
Postitused: 152
Teemad: 7
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Krompskont » 11. aprill 2008, 19:42

Ma lisan siis omalt poolt ühe lihtsa retsepti.

Vaja läheb:

1 pakk külmutatud aedube
1/4 pakki külmutatud miniporgandeid
3-4 väiksemat sibulat
fariinsuhkrut
liha üldmaitseainet
õli praadimiseks

Kõigepealt tuleb tükeldada sibulad ning praadida neid fariinsuhkrus, siis need pannilt ära võtta. Panna pannile porgandid ning oad ning praadida kuni nad on peaaegu pehmed, maitsestada liha üldmaitseainega, lisada eelnevalt praetud sibulad ja praadida kuni oad ja porgandid on pehmed.
Krompskont
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 41
Teemad: 3
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 34
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas sindrinahk » 11. aprill 2008, 19:51

Minule meeldib väga ahjus tehtud terve kana. Samuti teeb mul sugulane väga head sushit, mis lihtsalt viib keele alla. No ja suvel grillitud lihast ei räägigi, see on iseenesest mõitsagi hää.
Koerainimene-koerad sügaval südames.
Suller
Kasutaja avatar
sindrinahk
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1728
Teemad: 41
Pildid: 2
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Pinto » 23. aprill 2008, 22:16

Panen siis kah ühe makaronitoidu retsepti siia kirja. Kui seda tegin ja oma "mitte makarone söövale" mehele seda andsin siis sain vastuseks: "kuule makaronid on kah söödavad ja täitsa head ju." :razz:

Vaja läheb:
makarone (mulle meeldivad väiksemat sorti, sellised alla 1cm pikad)
peekonit/suitsuvorsti/hakkliha/sinki (võib valida ühe või mitut segada, vastavalt maitse eelistusele)
pakk parmesani juustu kastet (müüakse enamasti pakisuppidega ühes riiulis, selline pakisupi taoline kollane pakk)
piima (kastme tegemiseks vaja tassitäis)
sibul (maitse asi)
Santa Maria Chili Explosion Nime peale ehmatavad kõik kindlasti ära (nagu ka ma ise alguses) aga kui korra proovida siis hakkab maitsema. Tegelikult pole ta sugugi tuline ja suu põlema ei hakka, kuna sisaldab ka tomatit, mis maitset lahjendab. Maitse ise on aga väga hea.

Protsess:
Liha aine praadida kuubikutena, lisada sibul. Väga krõbedaks ei tasu praadida. Samal ajal makaronid ära keeta ja siis liha kuubikud makaronide sisse segada. Piim koos kastmepulbriga keema ja pidevalt segades muutub ta aina paksemaks. Kui soovitud paksus käes, siis makaronid taldrikule, kaste peale ja pipart kah. Värske salat sobib kah väga hästi kõrvale ;)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Loomahull » 24. aprill 2008, 16:30

Kirjutan siissiia ühe väga hea tordi- või koogiretsepti, mida ma alati oma loomade sünnipäevaks valmistan.

Vaja läheb:
Tavalisi kandilisi küpsiseid, Selga näiteks (pakkide arv oleneb sellest, kui suurt koogi on plaanis teha)
Taluvõid (kohe päris õige Saaremaa taluvõi). Võid läheb poole vähem, nt. kui kõpsiseid on 4 pk. siis võid 2.
Maitse järgi suhkrut.
Kakaod

Kuidas teha:
Sulata või, lisa suhkur ja kakao, seda nii palju, et segu ühtlaselt pruun oleks. Lao küpsised ühtlase kihina (kandilise) vormi põhja ja tõsta lusikaga segu peale. Korda tegevust nii kaua, kuni kõik plaanitud küpsised on otsas. Peale peab jääma šokolaad. Pane külmkappi, kuni kook on kõva. Kaunista peal vahukoorega.

Head isu, kook on ülimalt maitsev! :-)
Nõelasilma ei mahu kahte niiti, nii ka südamesse kahte armastust.
Tuustik, Sueño ja Kilpsi
Kasutaja avatar
Loomahull
Armastus on edu saladus.
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
Küülikuküla & Kilpkonnaaedik
 
Postitused: 4007
Teemad: 36
Asukoht: Haapsalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas LiivuKiisu » 07. juuni 2008, 18:05

Lemmiktoit on Itaalia pajaroog.Retsepti ei tia:D
Allkiri eemaldatud - palun tutvu foorumi reeglitega!
Kasutaja avatar
LiivuKiisu
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 43
Asukoht: Lääne-Virumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas väikehamsu » 17. juuni 2008, 11:51

Minule maitseb väga üks kerge shokolaadikook

vaja läheb:
2muna
2dl sukurt
5dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkurt
2spl kakopulbrit
2 dl piima
150 g sulatatud võid

Vahusta munad ja suhkur, lisa kuivained, sulatatud või ja piim. Küpseta kooki 200 juures 25 min kuni see tõmbab pealt pruuniks. Voila ma olen tegelt üks suur küpsetaja :)
Miks olla teistmoodi kui vegan?
Kasutaja avatar
väikehamsu
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 177
Teemad: 10
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Annli » 17. juuni 2008, 12:15

Mulle meeldivad igasugused spageti- ja pastaroad ning õuna- ja rabarberikoogid.

Siia ka siis üks rabarberikoogi retsept:

Vaja läheb:

Tainas

1 pulk pärmi
2 dl. piima
2 pakki võid
4 klaasi jahu
1/2 tl soola

Peale panekuks

rabarberitükke
natuke suhkrut

Alguses siis teha valmis taigen- lahustada pärm jahedas piimas, sõtkuda jahu ja või koos piima-pärmseguga, lisada sool ja tõsta 2 tunniks külma. Hiljem panna taigen küpsetusplaadile ja peale panna rabarberitükke (rabarberitükkidele võib natuke suhkrut ennem ahju panekut ka peale panna).

PS. Kui te ei viitsi tainast teha siis võib lihtsalt poest ka lehttaigna osta. :happy:

Mälestustesse jäävad merisead Käti, Sara, Mammu, Maasikas ja Katrin .
Kasutaja avatar
Annli
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 179
Teemad: 4
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 31
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas kerliilrek » 17. juuni 2008, 12:35

Ma söön praegu Lind1100 firmarooga makaronid juustuga. Väga maitsev on, tänud sulle. :happy:
Kasutaja avatar
kerliilrek
Gotta Be Somebody , ;)
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 805
Teemad: 18
Pildid: 4
Asukoht: Kuressaare
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas London » 17. juuni 2008, 14:24

Hästi head asjad on kirjud koerad ja püreesupid. Vanaema lihapirukad ka :-D üritan repsepti millalgi siia kirjutada.
London ehk Maris.
Head vibukütti ei tunta mitte noolest, vaid sihtimisest.
London
Tihe külaline
Tihe külaline
 
Postitused: 125
Teemad: 1
Asukoht: Paide
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas kadre » 20. juuni 2008, 21:45

Lemmik toidud on: Makaronid hakklihaga, ja selle juurde piim ning kodujuust tomativiiludega.
Teine on: Kartulid hakklihakastmega, juurde kakao ning kurgisalat.
Lemmik magustoit on: Napoleoni kook. :razz:
Appi, suus hakkab juba vett jooksma :-D
Tahtejõuga võib saavutada kõike!
Kasutaja avatar
kadre
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 186
Teemad: 4
Asukoht: Nõo
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas viksu » 20. juuni 2008, 22:06

Parim kook, mis ma teinud olen:

Kohupiimakook

Vaja läheb (olenevalt koogi suurusest, aga mina teen nii)
*800 g kohupiima (rosinatega)
*pakk taluvõid
*tordipulbrit (u. 1 pakk)
*tavalist jahu pisut
*4 muna
*6 sl suhkrut
*1 pikk ja jäme rabarber

Eraldan munavalged ja -kollased. Ajan munavalged vahtu (et kiiremini läheks, lisan pisut soola), lisan munakollased, suhkru ja kohupiima. Segan ühtlaseks massiks. Koogivormi põhi tuleb võiga määrida ning siis raputada sinna tavalist jahu. Põhja lisada õhukesed või viilud (nüüd pane või külmkappi, muidu sulab ära), raputada peale tordipulbrit, siis kohupiimamassi. Nüüd lisada juba viiludeks lõigatud rabarberid, siis jälle tordipulbrit. Ja nii edasi, kuni viimaseks kihiks jääb tordipulber ja kõige peale lisada õhukesed või viilud. Kogu see värk ahju 170* peal ja las küpseb tund aega. Ja siis on oi kui hea kook. Meie pere lemmik. :)
Kaks hobust, kaks küülikut, kaks koera.
Make it better.
Kasutaja avatar
viksu
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 200
Teemad: 6
Pildid: 8
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas aNeTe » 22. juuni 2008, 12:30

Väga mõnus ja maitsev magustoit on :

Rullbiskviit :
Vaja läheb :
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 purk(500 ml) õunamoosi (võib ka mõni muu moos olla)

Valmistamine :
1) Tuleb panna ahi 200 kraadi juurde soojenema .
2) Vahusta munad suhkruga (umbes 5 minutit) heledaks vahuks. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja kartulijahu. Sõelu kuivainesegu munavahu peale ning sega lusikaga õrnalt selle hulka.
3) Pane küpsetuspaber ahjuplaadile ja vala tainas sinna peale, lükka tainas laiali ning küpseta umbes 7 minutit või kuni kuldpruuni värvi saavutamiseni.
4) Pane lauale teine küpsetuspaber, puista see üle rohke suhkruga ja kummuta biskviit(kuldpruun tainas) selle peale.
5) Määri peale moos ja keera biskviit paberi abil rulli. Maiustust võid süüa kohe soojalt või lasta enne jahtuda. Viimasel juhul on seda kergem ka tükkideks lõigata.

Suvel on saada ka mõnusaid arbuuse, ning kui lihtsa arbuusi söömiselt saab juba villant siis võid teha ka maitsva ja jahutava
Arbuusikokteili:
Vaja läheb:
1 kg arbuusi
0,5 dl suhkrut
3 suurest laimist pressitud mahl

Valmistamine:
1) Lõika arbuus kuubikuteks ja lao kandikule. Pane sügavkülma ning lase seista seal vähemalt 2 tundi, veel parem öö otsa.
2) Pressi laimisest välja mahl.
3) Töötle külmad arbuusikuubikud koos laimimahla ja suhkruga kannmikseris(võib kasutada ka saumikserit) jäiseks joogiks. Serveeri kohe kõrgetes klaasides.

Mõnusat ja lahedat kokkamist!
Ning mõnusat nautimist!
Mitte püstijäämine pole tähtis, vaid see,
et suudad pärast iga kukkumist üles tõusta.
Kasutaja avatar
aNeTe
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 363
Teemad: 8
Pildid: 4
Asukoht: K-Järve
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Liismari » 21. juuli 2008, 17:14

Mulle väga meeldib süüa küpsetatud asju - pirukaid, pannkooke, torete, kooke, pitsasid jm. Küpsetan ikka paar korda nädalas - see ikka tõsiselt meeldib! Sokolaadikook on väga hea!!! :ups: :happy:
Never say never, but always say forever (c)
Kasutaja avatar
Liismari
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1417
Teemad: 53
Pildid: 3
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 27
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas Liisu- » 03. august 2008, 19:19

Mulle meeldib ka meeletult kokata. Ise teen tavaliselt muffine, millele oma maitse järgi igasuguseid asju sisse segan. Ja kui muffinivorme pole teen sama retsepti järgi plaadikoogi. :wink: Aga üks enda lemmikuid on kräsupeakook, see on ikka tõeliselt hea. :razz:
Selleks, et olla õnnelik on tegelikult vaja väga vähe...
Aga keegi lihtsalt ei mõista seda.
Kasutaja avatar
Liisu-
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 328
Teemad: 8
Asukoht: Lagedi
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Kokandus/retseptid

PostitusPostitas -KonnaPoeg- » 04. detsember 2008, 19:21

Tahaksin teada, kui paljudele pisilastele kokandus meeldib. Teretulnud on kõik retseptid ja retsepte sisaldavad interneti leheküljed ja raamatud. Ja kuna jõulud tulemas, siis tahaksin teada ka mõnda toredat jõuluretsepti teada. Ise olen koos emaga katsetanud päris mitut retsepti, hiljem saavad need ka siia kirja.
Nüüd mõned retsepte sisaldavad netileheküljed:
http://www.retsept.ee/
http://www.kokaraamat.ee/index.php?cat=22
http://www.toidutare.ee/retsept.php?show=all
http://www.nami-nami.ee/recipe.php
http://www.perekodu.ee/retsept.php
http://www.kodukiri.ee/retsept.php
Kasutaja avatar
-KonnaPoeg-
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 312
Teemad: 4
Asukoht: Haage küla
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 27
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas PrinCess » 04. detsember 2008, 20:48

Eile tuli mulle isu midagi teha. Algul hakkasin koogel-moogelit kloppima endale, aga siis mõtlesin saiavormi teha, õuntega. Päris maitev tuli.

Retsept on vist nii:

Kõigepealt klopi umbes 4-5 muna, lisa üks 2-5 dl suhkurt ja 6-10 dl piima. Seejärel lõika sai kuubikuteks, üks pakk umbes. (oleneb täiesti, kui palju ise vormi tahad) Sega klopitud munad ja saiakuubikud kokku. Enne ahju panemist määri küpsetusvorm võiga. Kui kõik muu on valmis, siis lao peale õunaviile ning võid kloppida veel ühe muna ja määrida seda õuntele. Lisa veel peale kaneeli ja suhkurt, pane ahju umbeks 40-60'ks minutiks ja ongi valmis!

Vabandust, kui ma midagi valesti ütlesin, ise tegin nii. Ma täpselt ei mäleta, kui palju ma suhkurt ja piima lisasin. Klaasi põhjas oli suhkurt üks cm umbes ja piima nii umbes pool klaasi või veidi rohkem. Ise hoidsin vormi ahjus 40 minutit. Saiavormi õuntega on maitsev süüa piimaga, või jood piima kõrvale. Mm... Nii hea! :razz:

Edit: Ups! Unustasin lisada mis kraadiga tuleks küpsetada. Kahesaja kraadiga tegin mina. Lõpu poole võtsin kraade natuke alla.
When I say: "Time to go back to the cage." My rats hear: "Please hide under the furniture and refuse to come out for the next hour."
Kasutaja avatar
PrinCess
never tell secrets
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 846
Teemad: 9
Pildid: 10
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Kokandus,söök ja jook

PostitusPostitas LimPs12 » 14. detsember 2008, 23:54

Mulle endale meeldib ka küpsetada, pannkooke oskan ma hästi teha, neid teen kõige tihedamini, aga viineripirukad ja kirju koer on mu lemmikud :biglove: .
Ja muidu igast retseptide järgi teen kui vahest isu tuleb "kokata" .
Kirju Koera retsept [ ei ole kuskilt leheküljelt/raamatust saanud, tädi käest sain]

Vaja läheb :
kesk.3 pakki küpsiseid
50-100 gr taluvõid/ margariini
pähkleid ( vastavalt maitsele, parem on osta mingi segu )
kondentspiima( terve purk )
Meie Mark´i kakaopulbrit , või Vilma kakaopulbrit
[ küpsetuspaber, kauss. ]

Tee Nii :

Purusta küpsised väikesteks tükkideks , lisa pähklisegu ja kondentspiim sega kindlasti juba segamini. Sulata või täiesti vedelaks ja lisa segule, sega kiiresti omavahel ühtlaseks massiks kõik ja lisa kakaopulbrit keskmiselt umbes 10-15 teelusikatäit, võib ka vähem.
Kalla segu küpsetuspaberile ja vormi sellest pikk toru, või tee paar väikest.

Nii tehakse paljudes söögikohtades kus seda müüakse.
Armastan Rotte
My Fav.
Kasutaja avatar
LimPs12
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 89
Teemad: 4
Asukoht: Eesti : )
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Järgmine

Tagasi: Jutud vabal teemal

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 3 külalist