Loodan,et pole mõttetu teema!Räägime siin toidu ja joogi teemadel, kõikidest retseptidest vmss.
--
Ntx,mida te täna söönud olete,mis on lemmiktoit,mida viimati tegite jmss.
Ma viimati tegin Teisipäeval küpsise-kräsupead. Glasuur tuli veits mõru,sest ma ei pannud suhkurt.
Muidu suht hea, siiamaani seda alles.
Olen seda ka koolis teinud.
KÜPSISE KRÄSUPEA RETSEPT: [ mõeldud u 8-le inimesele,kuigi meie koolis saime 12-le. ]
vaja läheb:
3 pakki ( ´a 180 g ) kodumaiseid kakaoküpsiseid, ntx selga
300g haput paksemat moosi , ntx kirsimoos
5dl ( või enam ) hapukoort
50g tumedat Kalevi shokolaadi
1dl vahukoort ( seda,mis nö kohvipeale käib )
1sl võid, 2sl kakaopulbrit
1.) Lao põhjaks 3x4 või 4x4 küpsist.(Esimesel juhul tuleb kook kõrgem ja mahlasem,kuid eks sa pead arvestama ka alusega,kuhu sa koogi laod)
Kata küpsised moosiga.
2) Murenda ülejäänud küpsised kaussi ning seda hapukoorega.Lase 5-10 minutit seista,et osa koorest imenduks.Vala saadud segu küpsise- ja moosikihile.
3) Tee glasuur:
Mõõda vahukoor,tükikesteks murtud shokolaad,või ja kakaopulber väikesesse potti,kuumuta segades keemiseni.
Nirista glasuur koogile. Soovi korral kaunista jõhvikatega.
4) Pane kook mõneks tunniks või üheks ööks külmkappi maitsestuma.
ps , ma kirjutasin selle retsepti Anna-Liisa kokaraamtust,veits teistmoodi,ehk lisasin glasuuri sinna sisse,sest muidu glasuur oli hoopis teisel leheküljel.
Ning mina panin ntx 1-tunniks selle lihtsalt külma.
Väga maitsev tuli!
Lemmiksöök on muidu kartulipuder, ja väga maitsevad mulle ka kõik seene ja kalaroad.
Täna olen söönud: seeni,shokolaadi natsa,paar küpsist, kartulit ja hakklihakastet.
Koerad on võrratud.