Lasteloomaaed - halb kogemus

Igasugused loomadega tegelevad asutused

Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas nirgike (Teema autor) » 21. august 2007, 23:25

Ma ei mäleta, kas tegin Lontusse teema või jäi see tegemata, kuna portaal oli juba suletud...
Igatahes, käisin sel suvel Tallinnas ja muuhulgas ka lasteloomaaias. Seal nähtust sain esimese hooga šoki. Nimelt oli seal kolm liivakasti, ühes olid lahtiselt küülikud ja teises kahes merisead. Mina kui meriseahuviline suundusin kõigepealt merisigade manu. Vaatepilt, mis avanes, oli kohutav - lapsed püüdsid merisigu umbes nagu püükas paljaste kätega kala veest. Üks laps hoidis merisiga tagajalgupidi üleval. Nägin, et kui lapsed liivakasti juurest lahkusid, merisead rahunesid pisut ja asusid omi toiminguid tegema. Aga niipea, kui lähenesid lapsed, jooksid merisead ühte nurka kokku ja vigisesid hirmunult. Esimese hooga oleks tahtnud kõigile karjuda, et lõpetage ära, mida te teete, aga siis vaatasin, et seal on ju loomaaia töötajad ka ning lapsevanemad.. ja laste loomaaed on juba terve suve niimoodi töötanud, nii et mina oleks üks "lollakas", kes seal karjuma pistaks.
Märkasin, et üks merisigadest oli väga tiine, suure-suure kõhuga. Järgmisel hetkel saabus vene perekond - noor mees, noor naine ja väike laps. Ja see mees lõi tiinele notsule kaks näppu ribide vahele ning tõstis ta niimoodi üles. Siis helises tal telefon, tüüp kõndis, merisiga näppude vahel, eemale juttu rääkima, veidi hiljem märkas merisea ka tagasi panna.


Ma saan aru, et need merisead on seal teistele loomadele toiduks, aga kas toitu tohib niimoodi piinata?
Kujutan ette, et loomadega koos üles kasvanud laps võib seal lasteloomaaias tõelise hingelise trauma saada.

Lugesin ühest foorumiteemast, et Lontukaid vihastab see, et Ülemiste loomapoes on küülikud ja merisead ühes puuris. Lasteloomaaia kõrval on see köömes - seal olid suures klaaspuuris koos küülikud, merisead, põldvutid ja kanapojad. Õnneks nende vahel mingit sõda polnud, said kõik rahumeelselt läbi.

Ainuke hea asi kogu slel halva juures oli, et nägin igasugu sellist värvi merisigu, keda loomapoodides tavaliselt ei ole. Sain käes hoida vesihalli (silver agouti) merisiga, keda ma ei uskunud Eestis leiduvatki.

Lõpetuseks panen ka pildi, mis ma loomaaias tegin. Seal esiplaanil on see vaene tiine merisiga, keda kahe näpuga tõsteti.
http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?id=1774859&size=l
Kasutaja avatar
nirgike
Merisigala
Merisigala
 
Postitused: 1031
Teemad: 16
Asukoht: Võru/Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 39
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Lind1100 » 22. august 2007, 07:47

Ega vaestel jänkudel ja tibudel ka parem pole. Ma pole mitu aastat lasteloomaaias käinud aga võin arvata et seisukord on umbes sama mis ennegi. Mäletan et tibud näiteks olid üsna katkutud, neid sai siis kah veel kätte võtta ning kilpkonnad olid pidevalt selili keeratud. :shock:

Muide, silver agouti ei tohiks olla vesihall. Vesihall on sinakashall (sinine), rottide puhul on nende kahe värvi vahel ikka väga suur vahe, agouti on ju teatavasti metsikvärv, triibuga karvaga, ning näib pruun. Midugi võib merisigadel mingi hoopis veider süsteem olla, pole just eriline nende fänn.
Inimesed, märgake head, mitte halba! Kõik pole nii nagu paistab.
Ettevaatust, rott on väljas!
Kasutaja avatar
Lind1100
Rottloom.
Mängujuht
Mängujuht
 
Postitused: 2569
Teemad: 36
Asukoht: Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas nirgike (Teema autor) » 22. august 2007, 09:02

:ot: Merisigadel on neid agoutisid igast' värvi.. lisan ühe pildi ka, et milline see silver agouti siis on, kelle sarnast ma käes hoidsin: http://www.remmamyren.net/images/Silver.jpg
Kasutaja avatar
nirgike
Merisigala
Merisigala
 
Postitused: 1031
Teemad: 16
Asukoht: Võru/Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 39
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Kissu » 22. august 2007, 09:34

See seal pildil minu jaoks küll vesihall välja ei näe vaid näebgi välja nagu hõbedane agouti, vesihall on ikka hoopis teistsugune värv. :lol:
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas E4- » 22. august 2007, 11:11

Mul hakkas ka merisigadest nii kahju. Siis kui mina seal olin õnneks kedagi just jalgupidi üles ei tõstetud, aga merisead olid sama hirmunud ja lapsed nendega käituda ei osanud. Tõstetakse neid koguaeg ühe käega, vahel ka kahega, lihtsalt kõhust. Ja töötajad on ka mingid kooliealised, kes lihtsalt suveks tööd tahtsid. 2 lihtsalt istusid liivakasti serva peal ja rääkisid mida põnevat neil elus toimub. Lapsevanemad ka, nad ei vaata üldse mida nende lapsed loomadega teevad.
Siis kui mina seal käisin, siis oli ka seal üks tiine merisiga, kes nägi küll selline välja, et hakkab kohe-kohe poegima. Aga polnud see, kes nirgikese pildil, vaid rohkem see valge tagaplaanil. Üks must, keda süles hoidsin, üritas minu süles magama jääda. Tajus võib-olla, et siin saab natuke rahu sellest hullumajast.
Mõne aja pärast visati neile värsket rohtu. Päris palju sigu mõlemas liivakastis jäid rohupalli alla. Siis sinna, kus mina olin tuli väike laps, istus liivakasti serva peale, jalad rohututi peale, mille all oli notsu. Mina siis lapse jala kähku pealt ja rohi pealt, et näed, notsu on siin. Siga pääses ehmatusega.
Mulle meeldis ka kusjuures see hall, aga süles ei püsinud ta üldse. Esimeses liivakastis tundusid sead aremad olevat kui teises. Kükitasid rohkem ühes nurgas koos ja ei liikunud ringi, teises ikka käidi tiire teemas mööda servi.
Kitsede juures oli olukord parem, seal käis üks tädike ringi, kes riidles lastega, kui midagi valesti tegid ja vanemad võtsid õppust, et nii et tohi ja hiljem riidlesid ise ka oma lapsi.
Endal tekkis ka tahtmine kõikide laste juurde minna ja näidata kuidas merisiga alustuseks üldse tõstma peab. Ja ka mind pani imestama mis sorti loomad kõik ühes puuris on.
Liisi ja Zap. ♥
Jänkud südames
Kasutaja avatar
E4-
Rotiusku
Rotipesa & Hamstriurg
Rotipesa & Hamstriurg
 
Postitused: 755
Teemad: 18
Pildid: 14
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Scratchy » 22. august 2007, 13:00

Pole ise seal nii hullu olukorda näinud. kui ma seal käinud olen, on ikka keegi sealset olukorda jälginud ja ei lasta ise võtta loomi, vaid antakse kätte, kui soovid.
Aga ehk keegi saaks loomaaiale e-kirja saata, et nad lasteloomaaias toimuvale rohkem tähelepanu pööraks? Ega niisama foorumis selle üle kurtmine ei aita.. :roll:

Kas tõesti need merisead jm-d sealsed loomad on toiduks teistele loomaiaa asukatele? :shock:
Hovawart Hunka
(rotid Ruu, Donnie, Darko, Blak ja Blu)
[Merisiga Põnnu, rotid Andy, Scratchy, Mia, Misty, Aura, Annabel, Tölps]
Kasutaja avatar
Scratchy
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 2098
Teemad: 42
Pildid: 2
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 31
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas nirgike (Teema autor) » 22. august 2007, 13:39

Kissu kirjutas:See seal pildil minu jaoks küll vesihall välja ei näe vaid näebgi välja nagu hõbedane agouti, vesihall on ikka hoopis teistsugune värv. :lol:



Njah, värvitoone on sõnadega päris raske kirjeldada. Vist on jah natuke tumedam kui vesihall, aga minu "vesihalli" mõiste sisse veel mahtus :wink:


Aga tegelikult mõnes mõttes on halb ka, et ma seda notsut nägin. Sest nüüd ma tahan endale kaa sellist merisiga.
Lasteloomaaia oma tundus "saba alla" piiludes isane. Nüüd hing ei anna enam rahu. Vaja välja selgitada, kas neid on seal veel, ja kas emaseid ka on, ja kas endale ka saab. Rist ja viletsus, ma ütlen :buu: :lol:
Kasutaja avatar
nirgike
Merisigala
Merisigala
 
Postitused: 1031
Teemad: 16
Asukoht: Võru/Tartu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 39
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas tupsu-baloo » 22. august 2007, 15:57

See lasteloomaaed on jah üks loomade piinamise koht.Nendel päevadel kui mina olen seal käinud on lasteloomaaed kinni olnud aga nüüd paar nädalat tagasi oli ka see kinni,aga ma sattusin just sel hetkel kui neid loomi toideti.Siis ma küsisin,et mitu korda päevas nad loomi toitavad siis ütlesid et ühe korra ja vaadates kui palju(vähe) neile süüa anti siis oli mu imestus suur mingi 5 küülikut väga väikeses puuris külgkülje vastas sela väikeses majakeses ja süüa anti ka vähem kui mõni oma ühele meriseale annab.Kõik loomad olid väga väikestes puurides terve karjaga koos. :mad: :sad: Kahju nendest loomadest :b88:
Nad ütlevad, et ma olen ükskõikne-neil on õigus, mul ongi ükskõik!
Kasutaja avatar
tupsu-baloo
(=^.^=)
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 789
Teemad: 26
Pildid: 3
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 31
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Viiksu15 » 22. august 2007, 16:42

Milleks on olemas lasteloomaaed, ah? Kas siis neid teisi loomi ei jätku loomaaias? Ma saan aru, et laps tahab oma käes hoida midagi pehmet ja karvast, aga kas selle lapse pärast peab mõni eriti väike loom nagu näiteks merisiga või jänku kannatama? Ostku vanemad sellele lapsele mõni suur ja pehme mängukaru! Mul tekkis tõesti küsimus: Kas siis tõesti koosneb tavaloomaaed ainult paarist ahvipärdikust või? :mad:
Mul oli eriti kahju sellest tiinest meriseast, kellest nirgike rääkis. Tiined loomad peavad saama rahu, mitte ribide vahel hoides kandmist! Kui keegi peaks sama tegema Tupsule(ükskõik, et ta on hoopis isane, mitte tiine emane), vot siis ma võin küll enesekontrolli kaotada ja kallale karata! :evil:
Minu arust pole seda lasteloomaaeda vaja, ma mäletan, et kui ma mõned aastad tagasi käisin loomaaias, siis ühes majas olid puurid, kus olid eraldi hamsud sees. Niimoodi peaks olema ka lasteloomaaia jänkude ja notsudega. No olgu, need kitsed, sead ja kanad ja kes need suuremad loomad seal on, need võivad jääda, aga jänkud ja notsud - mugavasse puuri! :wink:
Niiet mina ka eriti hästi lasteloomaaeda ei suhtu! :nono:
Ega nojah, head suve k6igile!:)
Kasutaja avatar
Viiksu15
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 41
Asukoht: Turku, Suomi
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas tirinipi » 22. august 2007, 20:04

Me käisime ka sellel aastal lasteloomaaias. Seal ongi tegelik olukord selline. Seda merisiga nägin ma peale poegimist, väga kahju :sad:
Rotid olid tuule käes

Lindude puurides nägin palju surnud rotte (agouti ja albiino), kes olid sinna visatud toiduks :sad:
Tuhkruplika Bonita (uues kodus). Zelda R.I.P.
Väike kutsu Zayka
kontakt tirinipitiri@gmail.com
Kasutaja avatar
tirinipi
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 582
Teemad: 16
Pildid: 8
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 44
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Siki » 23. august 2007, 07:16

tirinipi kirjutas:
Lindude puurides nägin palju surnud rotte (agouti ja albiino), kes olid sinna visatud toiduks :sad:


Nüüd antakse lindudele juba rotte toiduks?!
Kasutaja avatar
Siki
Tihe külaline
Tihe külaline
 
Postitused: 145
Teemad: 8
Pildid: 7
Asukoht: Kuusalu vald
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Annie » 23. august 2007, 08:30

Siki kirjutas:
tirinipi kirjutas:
Lindude puurides nägin palju surnud rotte (agouti ja albiino), kes olid sinna visatud toiduks :sad:


Nüüd antakse lindudele juba rotte toiduks?!


Ta mõtles ilmselt neid suuri linde - kotkaid jt. Eks ka linnud pea millestki toituma ja looduses see nii ka on, kuid loomaaias on see vaatepilt ikka väga kole... Ma isegi ei tahtnud sinnapoole vaadata, kuid lapsed ei peaks kohe kindlasti sellist koledat vaatepilti nägema (nüüd läks natuke :ot1: , sest need rotid lindude puurides ei olnud lasteloomaaias).
Kasutaja avatar
Annie
Suleliste suvila
Suleliste suvila
 
Postitused: 1111
Teemad: 55
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 53
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas tirinipi » 23. august 2007, 20:30

JUst nii.
Viimati muutis Kissu 23. august 2007, 22:22, kokku muudetud 1 kord.
Põhjus: Vahetult eelnevale pistitusele vastates ei ole vaja seda tsiteerida!
Tuhkruplika Bonita (uues kodus). Zelda R.I.P.
Väike kutsu Zayka
kontakt tirinipitiri@gmail.com
Kasutaja avatar
tirinipi
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 582
Teemad: 16
Pildid: 8
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 44
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Küpzis » 01. oktoober 2007, 18:20

Käisin ka see suvi loomaaias ja mind ajas ka imestama see, et need töötajad kes seal olid ei teinud notsude kiusamisest väljagi need notsud olid seal nii hirmul, nad lausa hüppasid üksteise taha, et ei peaks järgmisele lapsele sülle minema.
Siis ühes liivakastis olid koos tibud, jänesed ja kilpkonnad. Need jänkud seal olid veel hirmunumad kui notsud, jänkud pugesid töötaja jalgade alla ja ilmselt mõistsid, et seal on turvaline. Kui lapsi sinna jänkude-tibude-kilpkonnade liivakasti hakkas juba väga palju sisse tulema (!) siis see töötaja küll ütles, et ärge tulge niipalju aga lapsed ei teinud tast väljagi !
Väga kahju on neist notsudest, jänkudest, tibudest ja kilbudest !
Viimati muutis Küpzis 09. oktoober 2007, 17:17, kokku muudetud 1 kord.
Kasutaja avatar
Küpzis
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 16
Teemad: 2
Pildid: 1
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Määramata
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas tupsu-baloo » 01. oktoober 2007, 19:32

Kui ma lasteloomaaias selle suve jooksul teist korda käisin siis olid seal need pisikesed vuti pojad vmi.Neid hoiti puuris mõõtutega 50.40.30 ja neid oli seal puuris üheksa ja arvake ise kui (mõnus) neil võis seal olla.
JUBE lihtsalt :nono:
Nad ütlevad, et ma olen ükskõikne-neil on õigus, mul ongi ükskõik!
Kasutaja avatar
tupsu-baloo
(=^.^=)
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 789
Teemad: 26
Pildid: 3
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 31
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas aNeTe » 30. jaanuar 2008, 11:43

Kui ma loomaaias käisin siis astusin ka lasteloomaaiast läbi. Läksin kohe merisea kasti juurde ja vaatasin neid, ühe võtsin ka ettevaatlikult sülle, minul ta küll süles ei piiksunud, pigem pidi ta minu süles juba magama jääma.
Aga üks väike tüdruk umbes 5 aastane tõstis merisea esikäppadest üles ja keerutas teda nagu mingil karusellil.
Ega Sa ei ole ainus kes sinna karjuma läheks. Kindlasti väga paljud inimesed on saanud sellise vaatepidi omanikuks kuidas loomi piinatakse ja kiusatakse, ning ühineksid Sinuga väga heal meelel. Ka mina!
Minu arvates on muidugi väga tore kui saab loomakest katsuda aga väikestel lastel kes ise ei jaga loomadest midagi ja arvavad et loomad om mänguasjad, peaks see keelatud olema! :nono:
Mitte püstijäämine pole tähtis, vaid see,
et suudad pärast iga kukkumist üles tõusta.
Kasutaja avatar
aNeTe
Aktivist
Aktivist
 
Postitused: 363
Teemad: 8
Pildid: 4
Asukoht: K-Järve
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas raheldeegu » 30. jaanuar 2008, 12:09

Urr praegu seda teemat lugedes tekkis tahtmine ise inimesi nii kohelda nagu nemad loomi...Kui ma kohtleks neid nagu neid vaeseid loomakesi siis äkki mõtleksid järele...(ma ei mõelnud nii et ma nüüd kohe lapsi piinama)
Kasutaja avatar
raheldeegu
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 565
Teemad: 32
Pildid: 7
Asukoht: Pärnumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 27
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Pippi » 16. veebruar 2008, 14:02

Vot nii, kui mina see aasta sinna lasteloomaaeda lähen ja pehmet öeldes rumalat last looma piinamas näen - pistan lihtsalt kisama! Tõsiselt kurjaks ajavad need lapsed kes loomi lihtsalt torgivad oma meeleheaks. :evil: Ükskord loomapoes ka, kus ma oma notsu ostsin, nägin väikest last kes läks merisea puuri juurde ja lihtsalt toppis kõik oma kümme sõrme puurivarbade vahelt sisse ja üritas notsusi puudutada. Ma kargasin kraps! kohale ning ütlesin, et nii ei tohi teha muidu hakkab loom kartma. Laps vaatas nihukeste silmadega otsa, et kas tõesti või?! See läks küll nüüd OTi aga jah. :shock:
Those little rascals nibbled my heart away.
Naiivsed lillekesed. lol.
Kasutaja avatar
Pippi
Bite me!
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 843
Teemad: 17
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 14
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas nuuu » 17. veebruar 2008, 16:48

No tegelikult me kõik oleme väiksena loomi nimoodi kiskunud. Kui ma veel emaga pidin elama ja ma endale ei tohtinud looma võta. Siis kui nägin neid olin nii õhinal. Minagi käisin hiljuti loomaaias ja seal vist olid mingid pisemad närilised ka väikses puuris. Ei anna pead muidugi. Seal olid ka väiksed lapsed kes tahsid merisiga kätte võtta kuid ei osanud. Ma siis näitasin neile, aga jube küll. Ja seda teemat lugedes ma ei uskunud, et merisigu peetakse toiduks seal. Kellele neid siis söödetakse. Lõvile või tiigrile küll mitte.
Jacky ♥
Mõnus maius
Alates 10 maist soome kolmeks kuuks , nii kaua eemal pisist :) Jacky & Keidi .
Kasutaja avatar
nuuu
Jacky ♥
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1594
Teemad: 24
Pildid: 3
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 30
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Diana » 18. veebruar 2008, 00:17

nuuu, loomaaias on nii erinevaid kiskjaid, et merisigu kasutatakse toiduna ka. Üldiselt: mida vähem tead, seda paremini magad. Nii et ei süvene parem sellesse teemasse, keda kellele söödetakse...
Kasutaja avatar
Diana
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 809
Teemad: 17
Pildid: 5
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas -Kiti- » 01. märts 2008, 18:30

nirgike kirjutas:Ma ei mäleta, kas tegin Lontusse teema või jäi see tegemata, kuna portaal oli juba suletud...
Igatahes, käisin sel suvel Tallinnas ja muuhulgas ka lasteloomaaias. Seal nähtust sain esimese hooga šoki. Nimelt oli seal kolm liivakasti, ühes olid lahtiselt küülikud ja teises kahes merisead. Mina kui meriseahuviline suundusin kõigepealt merisigade manu. Vaatepilt, mis avanes, oli kohutav - lapsed püüdsid merisigu umbes nagu püükas paljaste kätega kala veest. Üks laps hoidis merisiga tagajalgupidi üleval. Nägin, et kui lapsed liivakasti juurest lahkusid, merisead rahunesid pisut ja asusid omi toiminguid tegema. Aga niipea, kui lähenesid lapsed, jooksid merisead ühte nurka kokku ja vigisesid hirmunult. Esimese hooga oleks tahtnud kõigile karjuda, et lõpetage ära, mida te teete, aga siis vaatasin, et seal on ju loomaaia töötajad ka ning lapsevanemad.. ja laste loomaaed on juba terve suve niimoodi töötanud, nii et mina oleks üks "lollakas", kes seal karjuma pistaks.
Märkasin, et üks merisigadest oli väga tiine, suure-suure kõhuga. Järgmisel hetkel saabus vene perekond - noor mees, noor naine ja väike laps. Ja see mees lõi tiinele notsule kaks näppu ribide vahele ning tõstis ta niimoodi üles. Siis helises tal telefon, tüüp kõndis, merisiga näppude vahel, eemale juttu rääkima, veidi hiljem märkas merisea ka tagasi panna.


Ma saan aru, et need merisead on seal teistele loomadele toiduks, aga kas toitu tohib niimoodi piinata?
Kujutan ette, et loomadega koos üles kasvanud laps võib seal lasteloomaaias tõelise hingelise trauma saada.

Lugesin ühest foorumiteemast, et Lontukaid vihastab see, et Ülemiste loomapoes on küülikud ja merisead ühes puuris. Lasteloomaaia kõrval on see köömes - seal olid suures klaaspuuris koos küülikud, merisead, põldvutid ja kanapojad. Õnneks nende vahel mingit sõda polnud, said kõik rahumeelselt läbi.

Ainuke hea asi kogu slel halva juures oli, et nägin igasugu sellist värvi merisigu, keda loomapoodides tavaliselt ei ole. Sain käes hoida vesihalli (silver agouti) merisiga, keda ma ei uskunud Eestis leiduvatki.

Lõpetuseks panen ka pildi, mis ma loomaaias tegin. Seal esiplaanil on see vaene tiine merisiga, keda kahe näpuga tõsteti.
http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?id=1774859&size=l


Käisin suvel 2 augustil vist ka lasteloomaaias.Ma kogesin ka sellist juhtumit: üks naine võttis merisea enda kätte ja ulatas selle oma lapsele. (see oli vist sama tiine merisiga) See tüdruk raputas ja saputas teda umbes viis minutit. Aga sellel lool oli õnnelik lõpp.... nende loomade pidaja nägi seda ja võttis selle merisea talt ära. Tiine merisiga ei tulnud vist kümme minutit nurgast välja kuhu ta oli suure hirmuga jooksnud. Ennem ma ei teadnuki et neid loomi kasvatatakse söödaks. Nemad on ju ka loomad ja neid tuleks kohelda väärilisely. Nii arvan mina. :happy:
Elus tuleb edasi liikuda samm, sammu haaval.
Kasutaja avatar
-Kiti-
Tihe külaline
Tihe külaline
 
Postitused: 127
Teemad: 7
Pildid: 2
Asukoht: Tabasalu
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Pippi » 05. märts 2008, 16:07

-Kiti- : Päris õige, et kõikidel loomadel peavad olema samasugused HEAD elutingimused, vahet pole mis otstarbeks nad mõeldud on. Aga kahjuks väga paljud inimesed sellel mõtet ei näe ja suhtuvad hoopis a'la " Miks neile vaja kui nad varsti niivõinaa ära surevad? " nii. Nii kahju, et inimestel puuduvad ikka paljud tunded. :sad: (näiteks Jaapan, ei hakka parem rääkimagi kuidas neid seal loomi hoitakse/transporditakse)
Those little rascals nibbled my heart away.
Naiivsed lillekesed. lol.
Kasutaja avatar
Pippi
Bite me!
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 843
Teemad: 17
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 14
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas kuti » 15. aprill 2008, 21:32

Mõned ei tea lihtsalt loomade vajadusi ja arvavad, et kui neil on peavari ja toit, siis on ok, aga see ei ole kaugeltki nii...

Kahju hakkas sellest meriseajutust kohe... :sad:
Viimati muutis kuti 18. aprill 2008, 18:29, kokku muudetud 1 kord.
Kasutaja avatar
kuti
Selline küülikumees olen...
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 84
Teemad: 3
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 29
Sugu: Mees
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas ekk- » 16. aprill 2008, 19:20

Seal lasteloomaias on tõesti üsna jube vaatpilt merisead tolknevad ühe lapse käest teise kätte.

:ot1: Aga see,et kotkastel ja kakkudel on rotid ees ei ole ka just kõige toredam nad võiksid neid toita siis kui loomaijas vähe rahvast on sest mõni näriliste pidaja võib päris shoki saada seal.Paar nädalat tagasi liivahiir poegis ka seal puuris(elevandi majas) ja rahvas oli hunnikus ümber,üks laps isegi koputas vastu klaasi suht kõvasti :wacko: .
Kasutaja avatar
ekk-
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 52
Teemad: 3
Asukoht: Tallin,Pirita lähedal
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 28
Sugu: Mees
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Liivakakene » 18. aprill 2008, 09:51

Õudne! :wacko:
ew no
Kasutaja avatar
Liivakakene
Be Blue or Get Green <33
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1723
Teemad: 39
Pildid: 0
Asukoht: Tartumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 23
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas raheldeegu » 18. aprill 2008, 12:12

Tegelt pean tunnistama et ka mina olen lasteloomaaias notsusi käes hoidnud, aga omaarust hoidsin küll õigesti ja sügades lasi notsu isegi oma silmad kinni.
Kasutaja avatar
raheldeegu
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 565
Teemad: 32
Pildid: 7
Asukoht: Pärnumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 27
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas E4- » 18. aprill 2008, 12:39

Mina olen ka ja eks vast päris paljud ole, aga ilusti käes hoidmisel ja väntsutamisel on ikka vahe. Minu sülle jäi ka notsu magama, või noh üritas magama jääda, sest ümberringi oli nii suur sahkendamine ja laste kilkamine.
:ot: Ise sain šoki osaliseks meie loomapoes, kus oli minu külaskäigu ajal parasjagu maol rott poolest saadik suus..
Liisi ja Zap. ♥
Jänkud südames
Kasutaja avatar
E4-
Rotiusku
Rotipesa & Hamstriurg
Rotipesa & Hamstriurg
 
Postitused: 755
Teemad: 18
Pildid: 14
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Pizike » 25. veebruar 2009, 22:18

Olin ise Laste Loomaaias suvel 2006 tööline vms.
Ausalt öeldes oli ikka vaatepilt ka meile, kui töötajatele kohutav.
Inimesi käis seal tõesõna igasuguseid, kuid kui nägime, et keegi loomadest tunneb end eriti halvasti, või on tiine, siis rääkides meie ''pealikuga'' saime tõsta ta eraldi puuri ning panime ta rahunema varju kätte.
Samas olin mina alati olemas kas siis
a) merisigade kastis.
b) jänkude kastis.
Kontrollisin olukorda ja üldiselt oli silt olemas, et ise sülle ei võta loomi! Ja ei võetud. Küsiti minult viisakalt, et kas oleks võimalik ja mina siis panin ettevaatlikult looma talle sülle. Kui loom olla ei tahtnud, hüppas ta ise kasti ja laps sai aru, et ju siis loom pole temast huvitatud ja liikus edasi, või tegi lihtsalt õrnalt pai.
Kuid eks ole ka neid, kes ajab loomi taga ja tirib neid sabast/kõrvadest. Siis oleme palunud nii mõnelgi tegelasel lahkuda, et mitte tekitada probleeme nii meile, loomadele, kui ka endile.

Üldiselt meie vahetusel oli seal küll kord alati olemas, kuid vahetused vahetuvad iga kahe nädala tagant, nii et.. :mellow:
Iga taevatäht on mõne hinge kodu.
Pizike
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 56
Teemad: 4
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas Babu » 13. märts 2009, 09:44

Ma olen ka lasteloomaaias loomi süles hoidnud, aga ma olen ainult merisigasid ja küülikuid (muid vist eriti ei saagi peale nende ja tibude) hoidnud ja väga ilusti, sest nendega on mul kogemust.
Headust pole kerge kohata, kuid seda on kerge ära tunda!
Mind on tabanud tõeline ROTIHULLUS!!!
Kasutaja avatar
Babu
friends are forever, boys are whatever .
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 2203
Teemad: 26
Pildid: 8
Asukoht: Tabasalu
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Lasteloomaaed - halb kogemus

PostitusPostitas nuki8 » 16. märts 2009, 00:00

Laps :A: pole nüüd küll selles süüdi, kui vanemad ei õpeta kuidas õige on. Ma arvan, et kuri pilk tuleb pöörata ennekõike omaniku ja lapsevanemate peale. Lapsed ei tea ju ilmaelust veel midagi, neile ongi elu veel mäng. Täiskasvanud peavad selle eest hoolitsema, et nende lapse käe läbi keegi haiget ei saaks ja et ka laps ise ennast ei vigastaks. Muidugi on vastutustundetu võtta sellisele kohale (talitaja) tööle lapsi (mis siis et veidi vanemad, ikkagi lapsed ju).
nuki8
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1701
Teemad: 102
Pildid: 18
Teda kiideti: 1 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Järgmine

Tagasi: Muud asutused

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 0 külalist