Minu linnukesed.

Tiivulised, kes meil kodus pesitsevad

Moderaator: Annie

Foorumi reeglid
See foorum on mõeldud oma lemmiku(te)st rääkimiseks, mitte hoolduse alase nõu küsimiseks! Iga kasutaja teeb omale teema, kus on juttu tema lemmiku(te)st. Teema pealkiri võiks olla kujul nt. "Kissu rotid", "Foksi küülikud" vms.

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 13. mai 2013, 20:55

Meil siin see voodialune miskipärast meeldib kõigile. Ma ei tea, miks see nii on. Aga nad kõik on seal vähemalt ühe korra ära käinud. Riiekapp on ka selline koht, kuhu tahetakse sisse ronida. (Selle kapi uks on paras kööbakas, ja tuleb isegi siis lahti, kui selle poole hingata.)
Ma tegelikult ei ole teda käele tulema õpetanud. Ise tuli. :-) Ju sealt oli siis parem mu püksid täis lasta, kui süles istudes. :rofl: ( No juhtus jaa väike "õnnetus" :devil: )
Selle sinise palliga on tal ka üsna kummaline suhe- esimese asjana hommikul läheb vaatama, kas pall ikka alles. Kui näeb ja järgi katsub et olemas, alles siis läheb sööma. Ma ei tea, mis siis küll saab, kui see pall meil täitsa ära kaob, või katki läheb. :dunno: Pean ilmselt tagavaraks paar tükki sama värvi ja samasuguseid tooma. ( Eile nägin- on meie poes samasuguseid siniseid palle veel kolm tükki.)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas 3rika » 22. mai 2013, 17:03

Hirmsasti tahaks näha videot, kus ta muliseb :rofl:
Ferrets dook theirself in your heart! - Cubano & Skaut.
Rabbits leave tiny little pawprints on your heart! - Patrick.
Dogs can bark their way into your heart!- Diego & Mõmmi.
Koduleht - http://erika-fotod.blogspot.com/
Kasutaja avatar
3rika
Eelistan loomade seltskonda...
Lahkeim pisilane 2013
Lahkeim pisilane 2013
 
Postitused: 1415
Teemad: 36
Pildid: 6
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 31
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 24. mai 2013, 13:03

Mulisemisvideoid on mul mitu tükki, aga arvutis. :) Ma pean ennast käsile võtma, ja need netti üles panema, sest siis saan linki jagada. :happy: Praegu aga on mul näidata eileõhtune ajalehelõhkumise video: http://www.youtube.com/watch?v=gl7sTnVxZ0o&feature=youtu.be

Täna hommikul viskas ta kõige pikema ja kõige ilusama sabasule maha. Nägin selle hetke ära ka, ja õnneks ei olnud tegu kitkumisega- sügas oma tagumikku, ja kohe see sulg ka ära kukkus. Ju see siis pidigi ära kukkuma. (Ilus terve sulg on- näha kohe, et jõudu selle äravõtmiseks rakendatud ei ole.)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Annie » 24. mai 2013, 14:31

Petkal on väga ilus saba ja eks ta peabki hakkama sulgi ajama, et saaks uued ja ilusamad kasvada.

See põhja "kaevamise" komme oli tal meil ka. Vahel kaevas toidukausis samuti.
Kasutaja avatar
Annie
Suleliste suvila
Suleliste suvila
 
Postitused: 1111
Teemad: 55
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 53
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 24. mai 2013, 19:39

Noh, see "siblimise" komme on vähemal või rohkemal määral kõikidel hallpapagoidel. :) Välismaiseid lehekülgi hallpapagoi kohta uurides soovitatakse lemmiknurka, kus siblimas käiakse, liivaga täidetud kaevamiskast panna ja sinna liiva sisse mõni pähkel. No et huvitav siblida oleks :D Looduses nad pidavat niimoodi vahel toitu leidma. Aga noh...mul hetkel ei ole ühtegi sobivat madalat nõud liiva jaoks. (Suure lillepoti alus sobiks ideaalselt, aga mida pole, seda pole. :razz: Eks ma vaatan, ehk poes on.
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 25. mai 2013, 17:31

Öösel ei olnud Petkal und! (Ma tean, sest ma ise magan temaga ühes toas.) Kolistas mööda puuri ringi ja näris võret. Ma siis mõtlesin, et küll ta lõpuks magama läheb. Tühjagi! Lõpuks mõtlesin, et olgu nii, vaatan korraks, miks ta nii teeb, et ehk häirib teda miski. Panin siis tule põlema ja kergitasin tema puurikatet. Esimene asi, mida nägin, olid kaks suurt ümmargust silma. Kui ta nägi, et tema kolistamise peale on reageeritud, hakkas ta rõõmutantsu tegema. (Pea kõigutamine üles-alla.) Ise veel röögatas "Tereeee!" Ma siis, et tere-tere Petka, kas sa magama ei peaks? Tüüp siis ajas kaela õieli, et sügada tarvis. Siis sain aru- ilma sügamata olin ta enne magama saatnud. Tegelikult ma ei tahaks, et ta iga õhtu sügamist ootab, sest mis siis saab, kui mind kodus ei ole, ja keegi teine tema järele vaatab. Hakkangi seda õhtust sügamist nüüd iga päevaga lühendama ja lõpuks jätan selle üldse ära. Päeval saab sügamist edasi loomulikult. Ja kujutate ette- kui ma teda veidi kaela pealt süganud ja silitanud olin, siis läks ilma pikema jututa magama. Kohe päeva pealt ei taha ma seda une-eelset lollitamist ja sügamist ära jätta, sest mine tea- hakkab taas sulgi kiskuma. ( See komme on tal palju vähemaks jäänud. Mõne sule aeg-ajalt ikka kisub ära, aga ega tulemused ei tulegi üle öö. )

Nümfitibu läks ka uude koju. Pidi seal samasugune memmekas olema, nagu ta siingi oli. :)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 28. mai 2013, 19:51

Petka armastab plastmassist pudelikorke. Ma olen rääkinud ka. Täna ta siis arvas, et korgi saab ka täis pudeli pealt kätte. Mul oli veepudel kapi otsas, ja tema kargas sellele nagu metslane kallale. Kõigepealt lõi selle kapi pealt alla, ja ise ronis mööda voodikatet ja minu jalga sellele järele. ( "Noh? Noh? Õues sajab! Ilus ilm on!" ) Võtsin selle pudeli siis ära, sest ma kartsin just seda silti seal peal- kui ära tuleb, siis sildi küljes on ju mingitsorti liim, mis võib-olla ei ole linnule väga hea, kui ta seda nätsutab. Rumal, nagu ma mõnikord olen, andsin pudeli linnule tagasi, kui sildi maha olin tirinud ja pudeli liimijääkidest puhtaks leotanud. Veeretas siis seda mööda põrandat ja näris pudelikorki. Järsku tunnen, et mu varvastel hakkab imelik- Petka oli korgist viisaka tüki ära närinud ja vesi hakkas sealt läbi tulema. Ja muidugi rihtis ta selleks hetkeks selle pagana pudeli mulle talla alla. :rofl: ( Õnneks mulliga vesi ei olnud- tavaline Evian kõigi imevidinatega, mis seal vee sees kõik olema pidid, ja mis ilusaks, tugevaks ja targaks teevad. Või noh, nii nad räägivad. :wink: ) Nii, pudelil võtsin ma siis korgi maha, ja andsin talle selle lõpus ometi kätte, et närigu siis terviseks. Sellega ta ronis oma puuri peale, ma mõnda aega püsis ta seal paigal. Ma siis üritasin samal ajal seda vett juua, sest mis ma selle ilma korgita pudeliga ikka teen- kurku tõmbasin muidugi ka, sest Petka esines mulle kavaga, kuidas oleks tõhus kardinaid alla tirida- ise veel haukus samal ajal. :rofl: (Kardin sai kolm suurt auku täpselt keskele ja pool sellest langes akna eest alla. Ma lubasin endale, et ma panen selle korralikult tagasi, aga kuna seda sama kardinat on kõik linnud perforeerinud, siis tea, kas tasubki seda nartsu enam akna ette riputada. :-) Praegu ma võtsin selle üldse eest ära, sest hetkel keegi ei lenda. ) Ok...mul endal ei ole ka mõistus alati kõige paremas korras, ja ma muidugi panin pooliku veepudeli riidekapi otsa (No kus on mõistus, eks!) Järsku kuulen, et mingi jube sorin ja pladin hakkas pihta. Muidugi oli pudel ümber löödud ja vesi jooksis kapi otsast ojadena alla- kusjuures Cuucile kaela. Ma ei teagi, miks ta see hetk just põrandal olema pidi. Aga tundus, et temal selle vastu eriti midagi ei olnud, et ülevat vett pähe niriseb- istus rõõmsalt seal lombis edasi ja hakkas sulgi saputama. No ikka nii, nagu nad tavaliselt teevad, kui ennast vannitavad. :rofl:

Tänaseks side lõpp. :-)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 28. mai 2013, 21:11

No vähemasti sinu "lalaalabaa" sai selles Evianilombis väga targaks. A mul tõmbas kassinahk kingiks saadud lillepistikud kõige liitrise klaaspurgiga mulle pähe - no täitsa kõnevõimetuks võttis see külm dušš - es taiband röögatadagi mitte, lihtsalt seisin ja sorisesin ja ahmisin õhku. Selle kõrval üks plastpudel ja natuke vett on kukepea :rofl:
Aga ma enam ei mäleta, kas sa kirjutasid, kas Petka koos kõigi teiste lindudega samaaegselt ka lahti on ja kui on, siis kuidas ta nendega läbi saab või nemad temaga?
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 28. mai 2013, 22:26

Ta on siin jaa ikka koos teistega lahti, sest kui ma hakkaks neid kõiki ükshaaval lennutama, siis saaksid nad hirmus vähe puurist väljas olla, sest järjekord pressiks peale. Osade viirudega ma teda koos lahti ei lase tegelikult- mul on siin üks riiakas paarike, kes lendabki teistest eraldi, sest neil on loll komme kõiki teisi nokaga taguda, sabast tirida ja taga ajada. Eelmisest aastast jäi mulle endale koju üks punasilme emane viirutibu, kes iga kord, kui näeb, et Petka puuriuks lahti on, smugeldab ennast sinna sisse ja hakkab majandama- küll peseb ta ennast Petka jooginõus, loobib ta toitu laiali ja ülbitseb niisama. :devil: Vot sellega ma ka Petkat koos lahti ei lase, sest kui sellel suurel tüübil ükskord üle viskab, et mingi väike kollane junn tema puuris korda loomas käib, siis ma ei taha mõeldagi, mismoodi nende tüli lõppeda võib. Muidugi ega ma ise olen seda tuusti sealt Petka puurist välja tõstnud, enne kui Petka ise avastab (Ega ta siis sinna ei kipu, kui vanapoiss ise kodus on- ikka siis, kui puur on tühi.), et mingi sigatsemine tema kodus käib, aga mis te arvate, et talle (viirpapagoile) meeldib, et ma ta kinni raban ja Petka puurist välja viskan? :devil: Seda kisa ei jõua ära kuulata, ja peale seda, kui ma ise korra majja löön, hakkab tibi mulle õhurünnakuid tegema. :nono: No ikka nii, et lendab mulle peaaegu nokaga silmaauku. (Õigemini jääb alati 2 mm kokkupõrkest puudu. :-D )

Petkat ennast teised linnud ei huvita. Vaatab küll, kui mõni mööda lendab ja käsib mõnikord mõnel muru närida, aga see on ka kõik. Riiukukkede peale ühekorra sisises, kui need tema puuri peale mölisema ja nokaga vehkima läksid, aga liigutada ta ennast nende pärast ei viitsinud. (Ikkagi hoian ma silma peal, kui need kaks lahti on, sest Jaan ja tema hull helesinine vanamutt on parajad ahvid. Vanamutt tahab riidu kiskuda, ja Jaan läheb siis ka oma eide selja taha kobisema, sest tal on ju vaja näidata, et ta on ikkagi mees! :lol: Muidu Jaan ise tige ei ole, kui mutt ei näe. Aga kuna nad on alati kahekesi koos, siis... )
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 29. mai 2013, 08:09

:rofl: :rofl: :rofl:
Krt sa karju enne välk ja pauk, kui seändset teksti akkad panema, mul juba akuutne nabakrampia suurest naermisest!
Kordaloov väike kollane junn, uimaivõi! Hull helesinine vanamutt ja tema vanamees on ahvid... du meine Güte! Kas sa omale külmrelvaloa muretsesid enne, kui viirpapagoid võtsid, nagu mõnede koeratõugude puhul tuleb teha, sina jeerum, sina jeerum, sa ikka "paned mõnevõrra elu kaalule" neid pidades. Silmad peavad olema sul küll ees ja taga, talla all ja pealae peal!
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 29. mai 2013, 12:29

Külmrelvaluba ei ole. See arvatavasti ei aitaks ka, kui ma mingis suvalises toanurgas ähvardavalt kurika või aialatiga vehiksin. :rofl: Siin peaks mõnikord hoopis õues akna taga kuulipildujatule avama (mitte aknast sisse muidugi) et mõni hull mõneks sekundiks oma tuurid maha võtaks. :-D Kuna ma ühtegi müristajat ei oma, siis ma pean neid tavalise saunalinaga ähvardama. See käib nii, et ma võtan selle lihtsalt välja, ja näitan neile seda eemalt. Kuna kellelegi rätikuga püüdmine ei meeldi, kuid päris alguses, kui nad siia alles tekkisid, sai seda võtet kasutatud, kui mõni veel pool kaksteist öösel ei olnud nõus puuri minema. Mälu on neil hea- mäletavad, et rätikuga sai neid ikka puuri pandud, kui ise ei läinud. Ja Jaani vanamutt ongi tõeline ahv! Ta kisab nagu isagorilla, kui talle miski ei meeldi. Või noh...kas just nii õrna häälega... :rofl:
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 29. mai 2013, 13:50

Irw!
Tegelt ma pidasin külmrelva all ikka seda "väikest kollast junni" silmas, kes sulle õkva näole tuleb, sõna otseses mõttes, kui sa talle kombeid üritad õpetada.
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Annie » 29. mai 2013, 14:26

Kui ma neid jutte loen, siis ei imesta üldse, et Petka nii kiirelt endale saba ja muud suled kasvatas. No selles seltskonnas juba igavust tunda ei saa :D
Kasutaja avatar
Annie
Suleliste suvila
Suleliste suvila
 
Postitused: 1111
Teemad: 55
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 53
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 29. mai 2013, 14:57

Njah...need suled...
Ühte kohta tahab ta jälle endal rinna eest paljaks kiskuma hakata. Kusjuures ta teab, et ta ei tohi niimoodi teha. Valib paraja momendi, kui ma ei näe, läheb nurga taha ja kisub ikkagi. Küsisin ühe teadjama käest, et mis värk sellega on, et kasvatab endale suled peaaegu selga, ja siis hakkab ennast jälle kiilaks ajama. Sain sellise vastuse, mida ma ka ise arvasin: Kuna ta sulgib praegu nagunii, siis nahk ju sügeleb, ja kutt arvab, et siis tuleb sulgedest lahti saada. Vanni saab ta muidu iga päev kas siis pudelist pihustatuna või lausa kausiga, kus supelda. (Pean aaloet muretsema, mis nahka rahustab.) Üldiselt niimoodi ta ennast enam ei kitku, nagu päris alguses, kui ta mul siin mõned päevad olnud oli. Päris roosasid laikusid ei ole, tähendab. Ja saba ka õnneks püsib. Kusjuures see kitkumine käib jube naljakalt- ta möllab mingi oma mänguasjaga või tuuseldab niisama ringi, ja siis on mingi sekundi murdosa, kus mõni sulg jälle noka vahele jääb. Kohe peale seda läheb sama trall edasi, nagu poleks midagi olnudki. (Nagu ma ütlesin- kui mina näen, mida ta seal üritab, siis proovib salaja.) Muidu tuju on pidevalt laes, ja mossitama pole ta siiani kordagi hakanud. Igav ei tohiks ka olla, sest mänguasju ja muud tegevust ikka jätkub. Tegelikult ma pean temaga nagunii mingiaeg arstionu juurde minema , et üldine tervisekontroll ära teha, ja eks ma siis räägin neist sulgedest ka.Muidu asi väga hull ei ole, aga alati võiks ju parem olla. Ma nägin ju siin vahepeal ära, kui palju sulgi ta on suuteline endale samaaegselt selga kasvatama. Ma saan aru, et üle öö ei tule mitte miski, aga kuna vahepeal ju tegelikult tuli, siis tahaks seda sama tulemust tagasi, ja sealt edasi ikka paremuse poole. Muidugi, praegu ma veel väga ei paanitse, sest ta on endal põhimõtteliselt aegade algusest sulgi kitkunud, ja loota, et ta paari kuuga sellest täielikult lahti saaks, on utoopia. Kraed ma talle mingil juhul panna lasta ei taha, sest ma usun, et see talle ei meeldiks. (Ise ka ju ei tahaks, et mingi lambivari ümber kõri on.)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Annie » 29. mai 2013, 21:01

See kitkumine on tal juba nö veres. Mina ka arvasin, et ta kitkub sügamise pärast, mida ta ilmselt ka teeb, aga suurt osa mängib ikkagi lihtsalt harjumus. Mina võrdlen seda inimestel küünte närimisega, mis algab lapsena ja jätkub ka täiskasvanueas. Ometi inimene ju peaks saama mõistusega võtta aga näe ei saa... ja mis siis linnust tahta :)
Meil tal oli viimati eelmisel suvel depressioon, hiljem oli alati heas tujus, aga sulgedele see hea tuju mõju ei avaldanud. Muide, suvel ta pidigi end rohkem kitkuma ja ka depressiooni langema, mis selgus juba poes. Ilmselt on siin tegemist kuumaga, aga kui ta teil rohkelt vanni võtta saab, siis ma usun, et suvi talle probleeme ei tekita.
Kasutaja avatar
Annie
Suleliste suvila
Suleliste suvila
 
Postitused: 1111
Teemad: 55
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 53
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 29. mai 2013, 21:11

No näedsa - lõunamaa lind ja palavust ei kannata :-D
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 29. mai 2013, 21:29

Suve paiku peaks looduses hallidel ju tibud olema. Uurisin ühe välismaa kasvataja kodulehekülge, kus üheks depreka põhjuseks oli toodud see, et lind tahab endale sõpra või paarilist. Aga see langeb ära, sest Petka on alles tatikas ju. (Samas mine kuripattu tea, kui ta siin juba minu ees kekutab...kunagi tuleb talle loomulikult üks emane seltsiks võtta, aga mitte veel- las harjub ehk aastakese meiega.) Ka tiibade kärpimine pidi neid sulgi kitkuma panema. Neid mina ise enam kärpida ei lase, sest ehk tõesti on sellel ka oma osa, et ta lennata ei saa.Aga jah, kuna ta selle kitkumisega on hea mitu aastat tegelenud, siis jah, harjumuse asi. Varsti jõuab Soomest laev, mille pealt on Petkale nänni oodata- mänguasjad, pähklid ja maiustused. Homme saab need siis kätte ja saab neid lammutama hakata. Täna ta juba magab.
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 30. mai 2013, 08:34

Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 04. juuni 2013, 23:50

Nii, täna sattus mulle tuppa eriliselt rasvane kärbes. Muidu on mul sääsevõrgud akende ees, aga eks ta siis sai kuidagi õueuksest sisse. Igatahes sisse ta sai, ja mina asusin teda muidugi elektrilise piitsaga jahtima. Kui siis lõpuks kärbse aknaklaasi pealt kätte sain, suutis Petka oma jutumulina parajalt ajastada jälle: "Ei tohi! Mis sa teed! Kuule!" :rofl: Neid naljakaid asju siin ikka juhtub, kui ta jälle parajas kohas midagi ootamatut ütleb. Kahjuks alati ju ei filmi, ja kui spetsiaalselt asi käsile võtta, et oh, hakkan lindu filmima, siis parema meelega tuleb ta hoopis nokaga kaamerat toksima ja mu näppe närima, kui et hakkaks rääkima. :-D Ja ega ma ise ausaltöeldes eriliselt pildistada või filmida ei viitsigi- hädapärast ikka, seda küll. Kuid samas osasid asju ja elusolendeid peab oma silmaga nägema, et aru saada, kui vägevad nad tegelikult on. :-) Kui aus olla, siis ei jää ka pisikesed viirpapagoid Petkale mingis mõttes alla. Nad küll ei räägi, aga ka nemad suudavad siin parajalt tsirkust teha. Näiteks üritavad nad kõik vahelduva eduga mingisugused diktaatorid olla. :-D See käib nii, et vaadatakse keegi endast suurem (Peale Petka muidugi- tema on liiga suur.), aetakse rind kummi, ja pistetakse kreissaehäälega kriiskama ja püütakse suuremat eemale peletada, kuigi too oli selle koha peal juba varem. Kui suurem ennast ei liiguta, siis vaadatakse keegi natukene väiksem, ja proovitakse uuesti. :lol:

Nümfimutt on viimasel ajal uue kavaluse leiutanud. Keksib Jürile külje alla, istub seal, ajab kaela õieli, et teine teda sügaks. Kui Jüri ära tüdineb, ja tahab, et ka teda sügatakse, siis Maimu sügab teda kaks sekundit, ja pakub siis uuesti oma kaela järgnevaks veerandtunniks. (Jüri on veidi lihtsameelne- sügab ka, niiet sulepuru taga. :wink: ) Ja nii see ebaaus värk siis käib- Jüri tehtav põhjalik kaelamassaaž on Maimu meelest sama palju väärt, kui see, kui tema teisel lihtsalt pealae pealt suled sassi ajab. :razz:

Ega ma praegu ei oskagi midagi rohkem kirjutada...tahate midagi teada, siis küsige! :-)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Kissu » 06. juuni 2013, 09:00

Hehee, see Maimu ja Jüri kaelamassaaž kõlab väga naljakalt. Vaest poiss tundub tõeline tallaalune olevat Maimul. :rofl:
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 06. juuni 2013, 23:00

Ma sain täna selgeks käskluse "Noh!" :rofl: Tegelikult ei olnud üldse plaanis, et Petka hakkab mulle käskluseid jagama, aga seekord läks siis nii. Kui ma olen teda süganud, siis on mul olnud loll komme talle aeg-ajal "Noh?" öelda, et ta oma kaela õigesse asendisse ajaks. (Teeb seda niigi, aga mõnikord tahab enne mu sõrmi lutsutada ja küüned pealt ära närida. :devil: ) Täna siis hommikul kui katte maha võtsin, jäi ta mind jõllitama, ronis oma puuri peale, ajas kaela pikaks, ja kamandas: "Noh? Noh? Noh?" Ma alguses ei saanud aru, et mis asja ta seal teeb, et kas üritab ennast kiilaks ajada. Siis jagasin ära, et sügamist tahab. Päev otsa kamandas mind. :devil: Vannis käis muidugi ka, ja kui ma ei näinud, siis uputas mu Ipodi sinna veeauku, mille ta keset vaipa tekitas. Kuna sinna oli eelnevalt keegi sulelistest terve tonni seemneid laiali loopinud, ja ma ei jõudnud nii ruttu koristama hakata, siis arvata võib, et varsti mul vaibakarvade vahelt kasvama hirss, päevalilled, kanaari paelrohi ja sada muud erinevat kultuuri. :-D Ämm ütleb ikka, et ma elan nagu kanalaudas- kui taimed kasvama hakkavad, siis ma kutsun ta endale külla seda imekaunist põldu vaatama. :devil:
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Kuldhai » 07. juuni 2013, 06:40

:rofl: , ega sul nüüd muud üle ei jää, kui päev otsa papagoid sügada ja vaipa kasta, et ikka idaneks!
Kasutaja avatar
Kuldhai
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 3645
Teemad: 13
Pildid: 15
Asukoht: Järvamaa
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 56
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 09. juuni 2013, 22:16

Vaip siiski idanema ei läinud õnneks. :-D ( Või on veel vara.) Ma siiski koristan ka siin- ikka mitu korda päevas, sest muidu sarnaneks see elamine siin tõepoolest laudaga. :-) Käsklus "Noh!" võetakse õnneks ainult siis kasutusse, kui ma piisavalt lähedal olen.

Täna ostsin tervele sellele karjale nektariine. Need maitsesid kõigile hästi, aga normaalse pildi sain ainult õgivast Petkast, kuna tema suutis kõige paremini paigal püsida. (Meelitasin ta sellega puuri, et ta põrandat täis ei lagastaks- nektariinid olid parajalt mahlased ja kippusid tilkuma.) Nii suurt kärakat, nagu pildil, ma talle loomulikult ei andnud, kuigi ta oleks hea meelega kümme kilo korraga ära söönud, kui oleks saanud. Lubasin tal sellest poole ära süüa ja ülejäänu läks roselladele. Jaa-jaa, ma tean, et pool sellest tilkuvast plönnist oli ka ilmselt palju, aga vahel ju võib, ja lind ise ei kurda ka. :happy: (Ise me sööme ka ju mõnikord liiga palju magusat, ja pole hullu midagi. )

Pilt
Pilt
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 11. juuni 2013, 19:41

Pilt

Sellise "ninamõrvaga" sai Petka täna hakkama. Läks nümfide puuri küljest ploomi varastama. (Enda osa pani muidugi enne nahka.) ja kuna see ploom nähtavasti eriti ära tulla ei tahtnud, siis nühkis ta oma näo segamini. Midagi hullu ei ole, kõigest kriimustus, ja ma arvan, et see paraneb kiiremini, kui ma seda torkima ei hakka. (Nahk veidi maas, verd ei olnud ega ole.) Öeldakse, et armid kaunistavad meest, kuigi ma usun, et armi ta endale õnneks ei saa, ning kogu asi paraneb juba enne pulmi ära. :-)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 12. juuni 2013, 21:45

Nii, Petka "ninakriimustus" näeb täna juba parem välja. (Ega eile ka hull ei olnud.) Aga nüüd on minu enda nina nagu mingisugune plahvatusohtlik lihatomat- hankisin endale nohu kusagilt. Tänu sellele on Petka mu peale veidi solvunud, sest igaks juhuks ei lase ma teda praegu endale näkku ronima. Solvumine käib siis nii, et kui talle meelde tuleb, et hetkel ei saa ta mu silmaripsmeid ja kulmukarvu välja tirida, mulle nokaga pähe taguda ja juustest sikutada, siis astub eemale ja teeb, et mind ei ole olemas. Vahepeal ta küll unustab oma solvumise ära, ja nurub sügamist, aga mälu on tal hea. :-) Pakkusin talle enne ploomi ja siis tundus, et ta hetkeks unustas selle, et täna-homme ei saa ta mul seljas elada. (Käele ega õlale ta veel ei käsu peale ei tule, aga niimoodi saab ju ka seljas elada, kui üks jalg on mul kõrvalesta küljes ja teine puuri peal. :-) ) Ploomisöömisest on mul video ka, aga seda näeb alles paari tunni pärast. Kaks protsenti on juba laetud (Milline vedamine, eks.), ülejäänu tuleb ilmselt saja aasta pärast, kuna ma elan augus ja nett on siin pea olematu. Aga kui see olemas on, eks ma siis riputan selle siia ka üles. (Pole midagi märkimisväärset, aga üle pika aja ehk käib kah. :-) )
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Annie » 12. juuni 2013, 21:52

Selliseid kriimustusi sai ta meilgi, kui aratingade puuri külge "lendas" :D
Kasutaja avatar
Annie
Suleliste suvila
Suleliste suvila
 
Postitused: 1111
Teemad: 55
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 53
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 12. juuni 2013, 22:45

Noh, lendas ta sinna ilusti- mis see pool meetrit siis ära ei ole. :-) Ta pigem nühkis selle naha endal sealt maha. Tegelikult mul on lausa hirm, kui ta siin täistuuridel ükshetk lendama hakkab. Mitte, et mul oma maisest kolist kahju oleks, aga ma kardan just, et lind lendab täie hooga vastu seina või lööb ennast niisama kuhugile ära. No siiani on ta oma poolikute tiibadega üsna ettevaatlik olnud ja päris kaskadööri ei mängi, aga jah, ma ei tea, mis ta siis tegema hakkab, kui avastab, et tiibadega saab päris korralikult lennata. Samas ma mõtlen, et kui ta iga päev natukene lennata püüab ja tiivasuled samal ajal pidevalt kasvavad, siis ei tohiks ju edaspidi ka hullu olla, sest ega ta üleöö endale neid tagasi ei kasvata. :razz:

...kuulus ploomisöömine ka siis. (Video kvaliteet on jama, sest mul on eriliselt algeline kaamera. )
http://www.youtube.com/watch?v=zAzSlpKDGQ4&feature=youtu.be


...ja selline trall käib enne magamaminekut. :-D
http://www.youtube.com/watch?v=4KtuRxBxWeU&feature=youtu.be
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas cougar » 13. juuni 2013, 05:40

Vahva! Eks see papagoide puuviljasöömine on üks paras plödistamine jah. Aga mina oma elukaid treenisin sõnaga: Tuttu! Rottidele ütlesin veel, kui nad lahti olid, et: Tuppa! Siis teadis kõik see sell, et peab oma kodinad kokku korjama ja "otstahvku" minema, so puuri magama (mitte, et nad keset kõige suuremat möllutuuri veel "õngitseda" ja kaubelda poleks üritanud nagu Petkagi). Äkki annab Petkale, kes on ju tark lind, ka mingi säherduse refleksi tekitada?
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 13. juuni 2013, 13:37

Võib-olla annaks, aga võib-olla ei annaks ka. :happy: Ta on nimelt liiga tark et tühja koha pealt lihtsalt mingit käsku täita. :-D Muidu puuri läheb ta ilusti ise, sellega pole algusest peale probleemi olnud. Magamaminekuga on tegelikult nii ja naa- kord läheb üsna kiirelt oma "voodisse", teinekord otsib ka peale katte pealepanekut igasuguseid pragusid ja möliseb siis nende pragude vahelt. See käib täpselt nii, kuidas tal tuju on. (Ei olene sellest, kui palju temaga päeval möllatud on.)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

Re: Minu linnukesed.

PostitusPostitas Ööloom (Teema autor) » 14. juuni 2013, 19:01

Täna tõin turult maasikaid ja mureleid. Pakkusin lindudele ka, ja üllataval kombel sõid kõik neid hea meelega. Varem on osad maasikate puhul nina kirtsutanud, aga seekord mitte. :-)

Pilt
Lõikasin mammud nokapäraseks. :happy:

Pilt
Pilt

Üks liikuv pilt roselladest ka:
http://www.youtube.com/watch?v=jGmKZBlLQb4
Nad teevad mõlemad nii iga kord, kui uus vesi panna, vahet ei ole siis, kas nad on enne spetsiaalselt vannitamist saanud või mitte. :-)
Ööloom
Pisi sõnasepp 2013
Pisi sõnasepp 2013
 
Postitused: 226
Teemad: 6
Pildid: 4
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 36
Sugu: Naine
Tuju: Õnnelik
Prindi postitus

EelmineJärgmine

Tagasi: Meie sulelised

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 6 külalist