Hele liivahiired

Kiired tegutsejad meie kodudes

Moderaator: triini22

Foorumi reeglid
See foorum on mõeldud oma lemmiku(te)st rääkimiseks, mitte hoolduse alase nõu küsimiseks! Iga kasutaja teeb omale teema, kus on juttu tema lemmiku(te)st. Teema pealkiri võiks olla kujul nt. "Kissu rotid", "Foksi küülikud" vms.

Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 24. detsember 2011, 00:59

teen teid oma hiireperekonnaga siis tuttavaks ja lisan natuke ka ajalugu! :)

alustan kõige algusest, kui 6.aastat tagasi tõin ise lemmiklooma poest koju kaks mõned kuud vanad liivahiirt - Ekko (nutmeg) & Kokko (lilac). Ekko oli emane ning Kokko isane (kõik see selgus hiljem, kuna olin nii hämmingus nendest, et sugu unustasin küsida). igatsein neid hiiri kohutavalt ning teeksin kõik, et nad veel meiega oleksid... aga see selleks. Ekko oli karmikäeline väga tubli hiireemme ning lisaks veel truu oma elukohale. kui pääses puurist välja, ei jooksnud ta kuhugi ära - istus kuskil puurikaanel või kusagil seal piirkonnas. ta harjus kiiresti uue ümbruskonnaga ning oli taibukas. pojad olid tal kõik väga elujõulised ning kasvasid kõik kenasti üles - kui ka sattus mõni pisem & nõrgem, popsutas nad siiski väärtuslikule elule. kui tuli aeg, ajas ta nad oma pesast välja ning sundis iseseisvusele. kui Ekkole midagi ei meeldinud andis ta sellest teada, samuti ka oma tujudest - natuke tujutsemist ja mõned hamba välgatused.
ta lihtsalt oli eriline, ega seda ei oskagi kirjeldada. teda pidi tundma, et teda mõista.
Kokko oli küll selline hästi hell ning käitus rohkem nii nagu sina seda palusid (lasi rahulikult jalutamiseks trakse selga panna, mis Ekko puhul ei tuleks kõne allagi). Kokko oli küll väga vapper (meil tekkisid väiksed hierarhia tülid kunagi) ning elas väärikalt oma eluea lõpuni. ta oli sõbralik ning rahulik.
Ekko:
Pilt
Kokko:
Pilt

Ekkol ja Kokkol oli ka päris mitu pesakonda (elujooksul ~3 - kuid ei oska öelda kuupäevaliselt), aga kõige paremini esimestest mäletan isast järeltulijat Mustut (~2007?). tema jäi sellest pesakonnast mulle ainukesena alles - kolm halli (lilac) ja üks kreemjas läksid teise kohta elama. Mustu oli musta värvi. tema oli küll väga õrn hiireke ning väiksemagi ebamugavuse pärast andis ta sellest oma häälega teada. kättevõtmisega ei olnud ta eriti prii, piu-piu kohe nutt lahti. aga kui juba süles oli ja ennast turvaliselt tundis, võis ta rahulikult mul süles lebotama jääda. tema oli pesakonnast ka kõige pisem, võrreldes kasvõi suurusi - võibolla ka sealt see õrnus. teda nüüd Ekko küll poputas ja hellitas vist tema ainukesena ära, sest Mustu oli hellik ja elas nii kaua kuni Ekko vanus lubas, temaga koos. teiste hiirtega ta väga läbi ei saanud, kuna miskipärast kippusid teised teda kiusama. kuid tegemist oli tõesti ühe väga südamliku ja sõbraliku hiirega - kõigi lemmik. võlus millegiga kõiki ;)kui Ekkol & Kokkol oli viimane pesakond augustis (2009), siis sündisid Champi (isane/nutmeg) & Sinisukk (emane/lilac). nendest said ka Mustu uued kaaslased.
Mustu:
Pilt
Champi:
Pilt
Sinisukk (ei leidnud paremat pilti:D):
Pilt

kahjuks lahkus Mustu meie seast 14.veebruar 2011. hiljem tõin koju emased Didi (agouti) ja Kiki (pied) - sünd 18.veebruar 2011. Kikist kahjuks mingil põhjusel ei saanud elulooma - lahkus meie juurest kevade keskel. panin tähele, et ta ka ei söönud eriti korralikult... kuid ei osanud aidata. Didi on ülienergiline ning väga uudishimulik väiksemat kasvu hiir. igal vabal võimalusel läheks uudistaks maailma. kuid ise noor olles, on tegemist ühe tubli hiireemaga, kes tõi 1.nov '11 ilmale 6 poega (4 isast agoutit & 2 emast musta) - kõik elus ja terved / isa Champi. mustad on leidnud tee juba uude perre, kuid isased veel pesitsevad meil.
Didi:
http://www.pisi.ee/vn2011/images/gerbil/LI007-2.jpg

Kiki:
Pilt
Pesakond (kahjuks magavad üksteise all ning kõik pole nähtavad :sad: )
Pilt

kuid nüüd tasuks tervitada meie kõige uuemaid asukaid - kaks isast meekarva (dark eyed honey) itaalia päritoluga hiirekest Toffe & Pofi! väga vahva värvus on tibukestel. no te vaid vaadake nende kaunist isa - http://www.youtube.com/watch?v=g9syGjvEYtA hetkel on tegemist pea kahe kuuste hiirtekestega, kes veel oma uues kodus natuke ümbrust pelgavad. praegu on nad oma puuris küll ringi vaadanud, aga poevad ikka nurka ning tuduvad. ilmselt igatsevad oma emmet, issit ja õdesi-vendi :-)
suured tänud kasutajale oiproks, kelle perekonnast hiired pärit!
Toffe & Pofi:
Pilt

liivakaid on mul olnud rohkem kodus, kui siit lugesite, aga need on olnud ka pesakondade järeltulijad ja mõned, kes meil kaua vastu pidanud ei ole. ei teinud ka kokkuvõted neist, kellest mul pilti ei ole. loodan, et sobib :-)


äkki keegi saab ka fotod natuke pisemaks teha, oleks super tore! :)
Viimati muutis Sinisukk 25. jaanuar 2012, 15:58, kokku muudetud 2 korda.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 24. detsember 2011, 01:31

Tere hiirepere :hi: Väga vahvad tegelased sul kodus!

Kus su hiired kõik elavad? Tore oleks ka elamutest pilte vaadata.


Pildid olid enamuses õiges suuruses, vaid Didi pildi tegin lingiks, kuna see oli liiga suur. Võid selle näiteks Pisi galeriisse panna ja siis uuesti pildina linkida, siis pole liiga suur.

PS: Laused algavad ka suure algustähega ;)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 24. detsember 2011, 01:44

täna enne lõunat tegin just paar fotot meie ühest tagasihoidlikust elamisest :)
http://i42.tinypic.com/b7z1g1.jpg
http://i42.tinypic.com/jb388x.jpg

peale pühi tutvustan ka teist.

kusjuures, ei kasuta eriti kuskil algustähti, kuna mulle tundub, et ma muutun liiga korralikuks sellega, aga mulle ei istu see... see pole üldse kätes ka enam ja äkki lubad mul nii edasi kirjutada? :ups:
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 24. detsember 2011, 11:10

Kas Toffe ja Pofi hakkavad omaette elame, või lähevad mõne teise isase seltsilisteks?

Korralikkuses pole midagi halba ju ;) Eesti keel on ilus keel ja Pisi foorumis on võetud nõuks seda kasutada korrektselt (see on kirjas ka reeglites, punkt nr 12). Nii on kõigil lihtsam postitusi lugeda.
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 28. detsember 2011, 23:27

Hei,

Toffe & Pofi elavad meil praegu kahekesi koos. Neil on see harjumine siiski üpris kaua aega võtnud ning kui ma nad teistega kokku paneksin, ei saaks nad rahus olla. Nimelt mu pesakonnas sellised rahmeldajad ja ei püsi üldse paigal, usun, et nad häiriksid tibake arglike itaallaseid :)
Ega jah, esimesel paaril päeval pisikesed ei söönud-joonud, nüüd juba näen kuidas veepudelist vett kahanenud on ja vaikselt nurgas krabistavad. Alguses tuli söömise hinge ka kinni hoida, muidu pillas tera maha ega julgenud enam seda võtma minna (peale seda, kui ta midagi "ohtliku" kuulnud oli). Alguses olin päris mures. Paeguseks üpris OK. Enamus aja veedavad nad oma kookoses või heinapesas. Kui mõnda raginat kuulevad või süüa hakkan panema, jooksevad kohe pimedasse torru. Nüüd juba olen tähele pannud, et nad isegi juba täitsa toimetavad, ronivad ja müravad. Vaikselt kohanevad :) Aga väga rahulikus tempos. Iseloomud on neil ka juba üpris ära kujunenud - Pofi on see kõige suurem arg hiireke, rohkem pesalembeline (natuke Toffest suurem ka). Toffe on energilisem ning võtab kiiremini ümbrust omaks, siiski tähelepanelik, aga näha, et erksama loomuga.

Ja Didi võitis meil ka väikse osa ju siin virtuaalnäitusel! Saime täna Pintolt auhinnad ka kätte ning oma rosetiga panin Didi poseerima kah :)
Pilt
natuke rohkem keha ja viltusem pilt siin: http://i40.tinypic.com/24fz86b.jpg

Minu peskonna hiirtel läheb ka hästi - kõik on minu silmade läbi korras. Nimesi pole mõelnud ning selle jätan uute omanike teha. Üks mu väike poisike:
Pilt

Kuid üks itaallastest läheb homme uude koju :( Kuna võtmisel läksid hiired natuke segi, vahetame homme Pintoga pisikesed ära. Pintole läheb üks minu DEH'idest ning mina saan vastu (ikka samast peskonnast) nutmegi. Eks see natuke kurb ole, aga kui meie Eesti aretusse see kasuks tuleb, miks mitte :8
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 29. detsember 2011, 18:50

Midagi on nüüd natuke sassi läinud :P Roseti sai sinu isane hiir :D Oletan, et nimed on näituse leheküljel kogemata vahetusse läinud ja seepärast nii. Tegelikult on võitja ikka Champi :)

Vahetuse ajal selgus, et tegelikult on kõik kolm ikkagi DEH'id aga vahetuse tegime parima aretushiire osas ikkagi.
Muide, sinult saadud arglik hiireke pole minu juures, koos isa ja vennaga enam üldse arg :D Käib ja turnib koos vennaga ringi, tatsab käel ja kihutab nagu hull. :-D Nii et soovitan ka oma elavate poegadega kokku panna, siis läheb ehk arg olemine meelest :)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 29. detsember 2011, 20:36

Oh, kõik viimasel ajal nii segamini. Pojad, rosetid.. ma isegi alguses kahtlustasin, valgekõhulistel oli ju oma võitja ning miks siis "muu". Aga kuidas praegu selleni jõudsid? :)

Eh, sina said mu itaallastest selle julgema hiirekese, ilmselt tunneb ennast issiga turvaliselt :) Mul nad praegu ongi mu pesakonna ühe poja ja Champiga koos. Kõik stabiilne, kui ma neid siit Pärnu kandist Skype'iga jälgisin ;)

Oota, kas Ichigo sinu juures?
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 29. detsember 2011, 22:55

Virtuaalnäituselt ma teadin, et su isane võitis ja siis kui sa pildi koos emasega panid, siis hakkasin nimesi vaatama :)

Ichigo hetkel minu juures jah. Tema sõidab jaanuaris Soome ühe sealse kasvataja juurde. Agouti isane poeg sealt pesakonnast on ka minu juures, tema läheb ka Soome :)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 07. jaanuar 2012, 23:20

Neljapäeval läksid minu pesakonnast kaks uude koju, väga toretate inimeste kätte ja heasse koju. Praegu hoian veel oma kahte agouti poissi, kuid omanik on neil juba olemas.
Tõin maalt kaasa hiirtele igasuguseid papist torusi ja karpe, tegevust kui palju. Ostsin täna ka üle pika-pika aja sellise heinast maja vms, vahelduseks. Hiirtele tundub see meeldivat ning tõmbab kõiki ligi. Hetkel on see Champi & Didi terras, kuna Toffe & Pofi puur on niigi täidetud heinaga. Nimelt sai mul saepuru mõni päev tagasi otsa ja aluspanuks läks ka hein. Täna ostsin ka saepuru ja järgmisel puhastamisel katab põhja ikkagi saepuruga.
Champi torule lõppu tegemas:
Pilt
Uudistavad uut asja (juba transportisid minu pandud kohalt ära):
Pilt

Minu Toffel (andsin vahetatud itaallasele sama nime) ja Pofil läheb kõik väga hästi. Väga krapsakad ja elava iseloomuga ning julged. Tulevad ise kõike südamerahuga uudistama, mind ei karda ja kõik on korras. Trallitavad ja ronivad oma puuris ringi. Praegu mul ei ole küll neile terraariumi enam anda, kuid selle soetan endale lähiajal.
Tavaliselt tulevad puuri ukse juurde uudistama, kui olen selle avanud (pildile jäi Toffe, kuna teine välejalg lipsas minema):
Pilt
See toru on neil küll kaua vastu pidanud, kõrval perekond (Champi, Didi ja 2poega) tegid sellele ammu otsa peale. Nemad ei tundu eriti närimisest huvitatud olema veel.
Pilt
Ning turvaline pesa, kus on kõige magusamad uinakud:
Pilt

e: fotod tulid liiga suured, asendasin väiksematega
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 08. jaanuar 2012, 10:56

Lahe, et Pepe vennakesed ka kenasti julged nüüd on :) Äkki mõjus teiste kaakidega koos veedetud aeg siis julgustavalt.

Ei tea, kas see heinapesa nädal aega peab sul vastu, või näksitakse ennem juppideks :devil:
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 14. jaanuar 2012, 17:56

Heinaaeg on juba läbi ning aluspanuna on igas puuris saepuru. Meie heinamajake sai otsa kaks päeva tagasi ja edasi kandusid leftoverid pessa. Aluspanuna püsis itaallastel hein hästi ning hambaid on juba närimiseks kasutama hakatud, torud lähevad puruks nüüdsest.
Eile mõtlesin teha sõprade taasühinemise, aga see kukkus hoopis halvemini välja. Hoidsin Toffet & Pofit ju vahepeal ka oma pesakondlastega koos ning läbisaamine oli väga hea. Nüüd aga läksid itaallased neile kallale ja isegi Didile (emane), miks siis nii :dunno: Mina nende hambaid tunda pole saanud ega usugi, et nad kurjaks lähevad. Kahtlased erimeelsused hiirte vahel kahjuks. Peaks ju kuidagi nad ikkagi sõbraks nüüd saama.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 14. jaanuar 2012, 18:04

Toffe ja Pofi on nüüd juba suuremad, oma territooriumiga harjunud ja valmis seda ka kaitsma. Liivahiiri ei saagi niiviisi kokku-lahku tõsta seepärast, et neil on üksteise suhtes üsna kehva mälu (heal juhul 2 päeva) ja peale seda koheldakse vana sõpra kui sissetungijat. Õigemini nende jaoks polegi tegu vana sõbra vaid täiesti uue tegelasega, sest minevik on ununenud.
Kui sa tahad neid kokku jätta, siis nüüd arvatavasti pead läbi käima põhjalikuma tutvustuse- neutraalsel pinnal kokku ja kui ei lepi, siis kaheks jagatud puuris poolte vahetamisega (foorumis on täpselt seda kirjeldatud). Samas on suures grupis kakluste tõenäosus suurem ja mina ei soovitaks neid kõiki kokku panna.

Kindlasti pole itaallased kurjaks läinud vaid lihtsalt täiskasvanumaks saanud (nii ka sinu enda pesakonna pojad) :)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 15. jaanuar 2012, 15:14

Territooriumi kaitsmisega nad tõesti juba tegelevad, aga see kohtumine oli ju uuel pinnal :hmmh: Aga nende mälu jutt on küll uus ja huvitav, ei olegi enne sellest midagi kuulnud. Aitäh.
Praegu liivakad kõik magavad, eile tegid pappkarpide laastamistööd :-)
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 15. jaanuar 2012, 15:51

Usinamad territooriumikaitsjad kaitsevad ka seda ala, kus nad hetkel viibivad. Ei ole vahet, et see nende jaoks uus. Äkki saab oma maad suurendada :D
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 22. jaanuar 2012, 14:52

Ega jah. Pildistasin ka oma väikse hiire perekonna mõned päevad tagasi ära. Itaallaste esimene tõsisem fotosessioon, sain nii mõndagi teada. Toffe on meil tõsine poseerija, väike modell. Pofi oli rohkem ärevil ja liikumist oli rohkem - raske oli fokusseerida. Ning mu vanematest tegijatest natuke - Didi jooksis meil pea laiali otsas. Champit oli aga rahulikum puuris pildistada, aga temaga oli tore koostööd teha :-D Eks vaadake ise, kuidas meie jaanuari jäädvustused välja tulid :)
Toffe
Pilt
Pilt
Pilt

Pofi
Pilt

Champi
Pilt
Pilt
Minu suur karu pisi-tillukese itaallase kõrval
Pilt

Isaste perefoto
Pilt

Rosina-silmne Didi
Pilt
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 22. jaanuar 2012, 19:51

Lahedad pildi! Ja Champi on ikka eriti isane neil piltidel :D

Kuidas sa itaalastel vahet teed? Tunduvad nii ühte nägu piltidel. :)

Nagu aru saan, siis oled nad Champiga ka kokku saanud. Kuidas siis tutvustamine õnnestus lõpuks?
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 22. jaanuar 2012, 20:23

Aitäh :) Ma ise ka just vaatasin, et Champi ikka tõeline mürakas nende kõrval :D
Kuidagi vaatad neile näkku ja eristad ära. Vahepeal on mul endal ka kolm küsimärki pea kohal, et kes on kes :huh:. Tegelikult on nad natuke erinevad. Toffe on meil natuke pikema kehaga ning uudishimulikum. Pofi on tiba laiem (selline ümmargune) ja hoiab kaugusesse. Mulle tundub, et Toffe on ka kiirema taibuga. Nii see eristamine käib.
Champiga on nad olnud eelmisest aastast koos - siis kui sa too' neljapäev meil käisid. ~7.ndal jaanuaril peale puuride puhastust jäi Champi Didi terrasse. Mõni aeg hiljem panin ta itaallastega uuesti kokku - nemad said ikka ilusti läbi. Aga siis ca. 3 päeva hiljem üritasin neid oma pesakonnaga ja Didiga kokku lasta. Sellest ei tulnud midagi välja ja eks nad siis vist üritasid oma "maa laiendust" kaitsa neid rünnates. Aga Champiga on nad suuuuuuured sõbrad olnud tutvusmise algusest saati :-) Hetkel ei ole ka neid Didiga kokku proovinud panna. Võib-olla vaatan hiljem seda kokku laskmise asja, praegu kõik rahulikult oma turvalistes pesades.
Tuli nats keerukas jutt vist.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 25. jaanuar 2012, 13:49

Saime ka oma megazorbi kätte. Väga pehme värk ning hiired pole kurtnud :-D Panin küll kõige alla megazorbi ja peale väikse kihi saepuru. Nüüdseks on hiired muidugi kõik segamini kaevanud, aga põhimõtteliselt on meil ikkagi selline aluspanu:
Pilt

Ja siis mul on üks küsimus ka, et kas mu DEH'id muutuvad tagasi ühtlaseks kreemiks? Nüüd nad 8-nädalased ja mustad maskid peas ning selg kaetud samuti tumedate karvadega. Lugesin, et nii see ongi, aga millal need ära kaovad?
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 25. jaanuar 2012, 14:35

Kolmekihiline põrandasoojustus :D

DEH'id vahetavad titekarva nüüd täiskasvanu karva vastu (ja see neile ka jäeb). Kuna nende ema oli must, siis ei saa poegadelt väga puhast DEH värvi oodata ja sellel on lisandiks üsna palju mustasid karvasid. Selliseks ühtlaseks nende karv enam tagasi ei lähe nagu nad titena olid, aga vanemana võib nende kasukas mõne tooni võrra heledamaks muutuda.
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 29. jaanuar 2012, 13:35

Jeeejeeejeeee!!! :dance: :dance: Lõpuks ometi! Olen itaallasi üritanud (peaaegu iga päev) panna võtma maiustust peopesa ja sõrmede vahelt, aga see pole siiamaani vilja kandnud. Täna võttis Pofi aga mu peopesalt sihvka - super! :hdance: Proovis ka sõrmede vahelt kolm korda, aga ei julgenud vist päris seda ära võtta. Olen nii õnnelik nende üle! 
Toffe pole veel huvi üles näidanud ning ilmselt peaksin võtma Pofi kohta sõnad tagasi, et ta taibukas ei ole. 
Viimati muutis Sinisukk 29. jaanuar 2012, 20:53, kokku muudetud 1 kord.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 29. jaanuar 2012, 14:29

Tublid! Pepe ei suuda kõrvitsaseemnetele vastu panna ja nende järgi ronitakse ruttu käele :) Äkki meeldib Toffele ja Pofile ka kõrvitsaseeme rohkem ;)
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas liivasteffy » 02. veebruar 2012, 20:44

Väga armsad vuntsud ! Ja väga tore, et nad sult käest toitu söövad(minu Steffy ei mõtlegi seda teha) :clap:
Liivahiired ( Stephanie Rosalie ja Pinto Footon)
Rotsu (Rocky)[R.I.P]
Kass ♥ (Villu-Liis Reiljan)
Liivahiired on elu ♥♥♥
Kasutaja avatar
liivasteffy
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 258
Teemad: 15
Asukoht: Tartus, jaama tänaval...
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 24
Sugu: Naine
Tuju: Häbelik
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 02. veebruar 2012, 22:41

Täname! :happy:

Mul läks ka nendega nädalaid aega, et nad mõistaksid käest maiustusi võtta. Sul ju hiir ca' poole aastane, täitsa noor teine, usun, et saaksid ka tema mõtlemist muuta :) Kannatust ja edu ning kallid Tallinnast!
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas liivasteffy » 03. veebruar 2012, 09:50

Palun :)

Ma loodan, et see õnnestub.. Proovin igapäev
Aga kallid siis Tartust teiegi poole teel ! :D
Liivahiired ( Stephanie Rosalie ja Pinto Footon)
Rotsu (Rocky)[R.I.P]
Kass ♥ (Villu-Liis Reiljan)
Liivahiired on elu ♥♥♥
Kasutaja avatar
liivasteffy
Kodustatud
Kodustatud
 
Postitused: 258
Teemad: 15
Asukoht: Tartus, jaama tänaval...
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 24
Sugu: Naine
Tuju: Häbelik
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 16. veebruar 2012, 13:28

Polegi kaua juba kirjutanud. Meil läheb täitsa kobedalt. Toffe ja Pofi on juba nii ilusateks isasteks kasvanud :happy: Pole üldse beebid enam. Champi suurused muidugi ei ole, aga suured on küll. Peaks varsti uue fotosessiooni tegema. Didiga on natuke kehvemini. Ta oli meil üks päev terrast kuidagi välja saanud ning oma sabalt karvu maha jooksnud. Oli mõned päevad päris stressis ja närviline. Lisaks peab ta veel üksi ilma kaaslaseta ka olema. Olen otsinud talle uut emast sõpra, aga olen ainult isaste otsa sattunud.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Pinto » 16. veebruar 2012, 18:39

Kas su koer ei märganud, et Didi mööda maja lippab? Kuidas nad üldse üksteisesse suhtuvad?
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 16. veebruar 2012, 20:30

Kuts ja närilised saavad hästi läbi :) Õpetasin talle kutsikana juba selgeks, et need on tema sõbrad. Liiga ei tohi teha. Didi sain kätte oma toast, üpris terra lähedalt ja ilmselt elutuppa ei sattunud, kus kuts meil lõunauinakuid teeb.
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas spuuki » 16. veebruar 2012, 20:43

Oh kui armsad hiirekesed :happy:
♥tuhkrud♥
Kasutaja avatar
spuuki
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 551
Teemad: 7
Pildid: 6
Asukoht: Tallinn
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 26
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 16. veebruar 2012, 21:01

Täname! :)
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Hele liivahiired

PostitusPostitas Sinisukk (Teema autor) » 18. veebruar 2012, 00:01

Aga täna on Didi 1aasta sünnipäev! Palju õnne kallikesele :flowers:
Kasutaja avatar
Sinisukk
Peaaegu põliselanik
Peaaegu põliselanik
 
Postitused: 163
Teemad: 2
Pildid: 4
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Järgmine

Tagasi: Meie liivahiired

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 2 külalist