Perekond riius.

Halbadest harjumustest võõrutamine ja uute ning paremate õpetamine. Mängud ja sotsialiseerimine.

Moderaatorid: E4-, Saara

Perekond riius.

PostitusPostitas taara (Teema autor) » 30. september 2010, 11:39

Tere pisilased. Pikk aeg juba möödas, mil ma viimati siin käisin.

Igastahes, problemja on järgmine. Mul on kaks hamstrit, vahepeal oli 4 poega, 3 sain ilusasti ära antud, 1 aga läks kaduma, nüüd tuli 7 juurde. Täna hommikul ärkasin ilge hamstri kisa peale üles ning emane suht andis isasele peksa. Pistsin oma käe vahele, et ära lahutada ning sain ise ka sealt kenasti hammustada. :dry: Käisin koolis, vahepeal olid nad eraldi puurides, isasel oli vaid pisike puur, muud mul pole kahjuks, panin nad kokku tagasi ning jälle läks kismaks. Ennem sai isane väga hästi läbi mu rottidega, jah nad olid ühes puuris korraks, ning ei, nad ei kakelnud, nüüd ei saa isane nendega ka üldse läbi.

Miks hamstrid enam läbi ei saa? Peangi nad ära lahutama?
магэк ♥
Kasutaja avatar
taara
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 46
Teemad: 4
Asukoht: Kuressaare
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 31
Sugu: Mees
Prindi postitus

Re: Perekond riius. :/

PostitusPostitas cougar » 30. september 2010, 12:56

Miks sa hoiad isast ja emast hamstrit ühes puuris? tahadki iga paari nädala tagant tittesid saada? Tavaline hamster ongi üksikeluline, nad ei taha koos elada, ei sama- ega erisoolistena. Poegadega hamster ajabki isase minema, see on täiesti loomulik.
Kääbushamstrid on iseasi, nemad võivad mitmekesi koos elada, aga needki peaks olema samast soost, et pidevalt poegi juurde ei trei.
Hamstrit koos rottidega hoida ei tohi, rott on kiskja ja murrab varem või hiljem hamstri maha.
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Perekond riius.

PostitusPostitas Saara » 30. september 2010, 14:36

Taara, Sul on vist kääbushamstrid? Cougari jutt on õige, kääbushamstrid võivad koos elada küll, aga kaklused ja kähmlused ei ole nendegi puhul harv nähtus ja tuleb ette isegi seda, et üks hamster võib teist päris ohtlikult vigastada.
Kui isane hamster on enne emasega koos elanud, aga siis temast mõneks ajaks lahutatud, siis ei pruugi nad hiljem üksteist ära tunda ja neid tuleb uuesti tutvustada. Samas, see on tähelepanelikkust ja kannatlikkust nõudev protsess, eriti, kui emasel parajasti noored pojad, keda ta iga hinna eest võõraste eest kaitsta püüab.
Mina soovitaksin Sul isase ja emase hamstri eraldada, kuid kui ei taha, et hamstrid üksi jääksid, võiksid mõlemale samasoolise poja juurde jätta.
Kasutaja avatar
Saara
Hamstriurg
Hamstriurg
 
Postitused: 850
Teemad: 16
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Perekond riius.

PostitusPostitas taara (Teema autor) » 30. september 2010, 19:47

Jah on küll kääbushamstrid, ennem elasid kenasti koos, magasid üksteise kaisus, mängisid. Aga ju ma nad siis ära lahutan. :/

Nende kisma oli ikka kenasti tõsine, kui mina oma käe vahele toppisin jooksis mu näpp kolmest kohast verd ja minnnnnnnnnne kui valus see oli.
магэк ♥
Kasutaja avatar
taara
Uudistan
Uudistan
 
Postitused: 46
Teemad: 4
Asukoht: Kuressaare
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 31
Sugu: Mees
Prindi postitus


Tagasi: Käitumine

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 0 külalist