Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

Kõigest, mis puudutab pisipere saamist ning hamsubeebisid.

Moderaatorid: E4-, Saara

Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

PostitusPostitas ellei (Teema autor) » 06. august 2010, 10:53

Ma ei tea, kuidas see nüüd sedasi juhtus aga teema on järgmine, sai hamstrid võetud, emane ja isane, kümme päeva tagasi, mitte kergemeelselt vaid pikalt kaalutledes, kuna lapsed ammu tahtsid kodulooma ja kuna ma olen ülimalt kohusetundlik inimene, siis otsustasin hamstrite kasuks. Miks kaks võtsin? Sest kuldhamstreid polnudki kuigi lihtne leida, öeldi, et kõik võtavad vaid kaks emast või kaks isast jne. ja järglasi liihtsalt pole. No ma siis mõtlesin, et oleks ääretult kena anda oma väike panus ja oleks ääretult tore, kui tuleksid pojad....
Isa on täiesti tumeda karvaline ja ema heleda karvaline, nagu olid ka tema õed, seega on mul küsimus, kas too ainuke isane, kelle ma emaste juurest kaasa võtsin, võib üldse olla nende vend?
Loomulikult olen ma kõik need kümme päeva tasapisi üritanud ka hamstrite kohta infot leida, kuidas, mida, kuhu, kas ja miks jne..., tasapisi, palju siis tööinimesel ikka aega on...
Täna hommikul siis koju tulles, oli isa ühe pojaga kolmekorruselise teisel korral, selge, meil on pojad, mul tekkis kahtlus alles kolm päeva tagasi, sest emane tundus kuidagi ümar, seega olin siis juba poest pojad kaasa toonud, ma ei osanud seda oodata, kuna poes öeldi, et ema on pooleteise kuune, nohjah... eks ma pärast lugesin siis, aga igastahes ma ei osanud sest midagi välja lugeda, et isane pesa ehitas ja ülemäära palju toitu pessa tassis, emane silkas aga üliagaralt ringi ja näris meeletult puuri võresid, järeldasin, et isane on veidi vanem, kuna oli selline rahulik ja asjalik ja tihti unustas end trepi najale tukkuma.
Poegi oli kaheksa, järel on seitse, set ma ei tea, kas tegin valesti, ilmselt jah, aga sattusin natuke paanikasse ja üritasin kolmandalt korruselt kas siis alla lükatud või alla kukkunud pojakest päästa ja panin ta pessa, üritasin loomulikult teda mitte puutuda, et lõhna mitte jätta, läbi saepuru. Puure on kaks, pesasid ka, need on omavahel ühendatud, panin ta siis tollesse alumisse ja sattusin jälle paanikasse, sest kartsin, et ka teised võivad kõrgelt alla kukkuda. Tasakesi lükkasin nad koos pesamaterjali ja toiduga madalama maja pesasse.
Edasi toimus järgmine, ema sõi ära tolle esimese poja ja koos isaga veeti kõik pojad ülesse tagasi. Mul siiani jalad värisevad, istusin kaks tundi tardunult puuri ees ja muretsesin, kas ma sain nüüd millegi jubedaga hakkama. Tagasi viidi ka kogu pesamaterjal ja isa viis ülesse ka kogu värske toidu, mis ma juurde panin, sest kartsin, et kolimisega olin ka toidu ära rikkunud.
Nüüdseks olen veidi rahunenud, kõik seitse titad on ema rinnal, istusin,et tagantjärele tarkuda.
Aga segadus on minus nüüd ikkagi. Teine puur sai ostetud mitte ainult lõbu pärast, vaid ka selleks, et vajadusel puurid üksteisest eraldada, no ma veel päris hästi aru ei andnud, et miks aga kunagi ei tea, mõtlesin.
Minu segadus on nüüd aga selles, et jutt käib siin ikkagi rõhuga sellel, et peaksin nüüd hamstrid eraldama, pojad emaga ja isa eraldi, kas see on tõesti vajalik, sest need kaks lapsevanemat ei ole üldse erakud, nad absoluutselt on nagu päris lapsevanemad ju? Isa läks ise teise puuri, kui oli aidanud emasel pesa uuesti korda teha!
Mul on hoopis hirm, et ma teen valesti, kui ma nad eraldan, et vältida koheselt uusi poegi jne..., nagu mu omaenese tarkus ja loetu ütlevad.
Täiskasvanult loll jutt, aga: Äkki nad vajavad ikkagi teineteist? Sest ma ei ole mingit eraklikkust välja lugenud kummagi poolt selle kümne päeva jooksul , nad magavad ühes pesas ja söövad ühte porgandit ja kõik see isapoolne pesa ehitamine ja hoolitsus, no mu emotsioonid on liiga kõrgel praegu, nagu oleks ise kaheksa last saanud.
palun pange vanamoorile mõistus pähe, MIDA MA PEAN NÜÜD TEGEMA?
ellei
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 11
Teemad: 2
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 48
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

PostitusPostitas Pinto » 06. august 2010, 12:43

Suure tõenäosusega on too isane jah emase vend. Kuna ta oli emastega ainuke, siis tõenäoliselt ka poegade isa. Kahju, et nii nooruke emane nüüd pojad sai- paras põnts ta organismile (nagu 12aastane tüdruk saaks lapse). Kui teine pesakond nüüd veel lasta, siis oleks see talle eriti kurnav.

Mina eraldaks nad igaljuhul ära, et enam õe/venna järglasi ei sünniks. Need on nõrgema tervisega ja mina ei tahaks võtta vastutust haigete loomalaste eest. Võimalik, et too pesast välja aetud poeg oli ka nõrgem või mõne terviseprobleemiga ja vanemad tõrjusid ta lihtsalt pesast välja (looduses nii need asjad käivad). Kogemata pojad enamasti pesast välja neil ei lenda ja kui, siis viiakse ise tagasi.

Emane saab üksinda poegade kasvatamisega hakkama küll. Hiljem võid siis vaadata, kas julged jätta emasele ja isasele (kes kõrval puuris seni elaks, kui pojad kasvavad) samast soost kaaslase. Risk, et nad üks hetk enam läbi ei saa on alati olemas.

Poegadele otsiks ka ise kodud, mitte ei viiks neid loomapoodi, kus nad ei tea kellele müüakse, kes taas õe/venna järglasi hakkab tootma. Või ostab mõni maopidaja nad oma lemmikule.
Kasutaja avatar
Pinto
Üldmoderaator
Üldmoderaator
 
Postitused: 4375
Teemad: 115
Pildid: 21
Asukoht: Tartu lähistel
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 38
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

PostitusPostitas cougar » 06. august 2010, 13:04

Ma olen nagu kuulnud, et emased hamstrid omavahel läbi ei saa. Mul oli endal ka millalgi kaks emast ja teine tappis teise ära. Isased aga pidid saama läbi.
Majahaldjate Heaolu Edendamise Selts ja Võlukunsti Ministeerium On Jobud Grupp teatavad: "Mehed, kes surmakuulutusi loevad, ei tea kunstist midagi!"
Kasutaja avatar
cougar
Pere liige
Pere liige
 
Postitused: 1599
Teemad: 25
Pildid: 0
Asukoht: Rapla
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 57
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

PostitusPostitas ellei (Teema autor) » 06. august 2010, 13:28

Mul lihtsalt on kahtlus, ehk lootus, et tegu ikkagi ei ole õe-vennaga, üks ju peaaegu must ja teine täiesti helekollane, no eks ma muidugi poegade pealt näen, kas selline asi on võimalik. Ja mitte ainult sellepärast vaid ka sellepärast, et isane oli peos hoides tunduvalt raskem, suurem, nagu täis-mees ikka ja jube suured kotid ka taga, kas selline võib olla 6- 7 nädalane hamster?
Ma nüüd muidugi meelerahuks helistan ka loomapoodi tagasi, kuigi kardan hirmsasti adekvaatset vastust mitte saada.
Noh, öeldi, et isane on teisest pesakonnast, nii kolme kuune umbes. Eks ma püüan uskuda.
ellei
Uus kasutaja
Uus kasutaja
 
Postitused: 11
Teemad: 2
Asukoht: Harjumaa
Teda kiideti: 0 korda
Vanus: 48
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Mida nüüd ikkagi ema, isa ja poegadega teha?

PostitusPostitas Saara » 10. august 2010, 22:31

Pinto jutt on väga õige. Täiskasvanud isane tuleks nüüd emasest eraldada, enne, kui uued pojad valmis tehtud. Kuldhamstrid on loomu poolest üldsegi üksikud loomakesed, niiet halba see isasele hamstrile ei tee.
Kasutaja avatar
Saara
Hamstriurg
Hamstriurg
 
Postitused: 850
Teemad: 16
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 32
Sugu: Naine
Prindi postitus


Tagasi: Paaritamine

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 2 külalist