Netist vaadates olid Vitakrafti Krackerid meega tehtud, seega vägagi magusad. Seda, kas ka deegude oma on nii tehtud ei leidnud.
Kui aga tahta deegule midagi head anda, siis retsep, kuidas deegule sobivat maiust teha:
2 peotäit kaerahelbeid
2 peotäit täisterajahu
1/2 peotäit maapähkleid- kooritud ja purustatud pisikesteks tükkideks
näpuotsaga seesami seemneid
1 teelusikas kuivatatud peterselli
2 teelusikatäit päevalille õli
natuke vett, et segu kokku jääks
1. Eelsoojenda ahi 200ºC -ni
2. Sega kõik kuivad koostisosad kokku
3. Lisa õli ja sega põhjalikult
4. Lisa vähehaaval vett, kuni segu moodustab tihke massi
5. Võta natuke segu pöidla ja nimetissõrme vahele ja veereta palliks. Need peaksid olema piisavalt väikesed, et deegudel oleks hea neid hoida- umbes 1 cm läbimõõduga (ahjus need ei paisu)
6. Aseta pallid küpsetusplaadile (ei vaja määrdeainet)
7. Küpseta ahjus 10-15 minutit, kuni muutuvad kuldpruuniks
Lase täielikult jahtuda, siis on head krõbedad (võid ka ise proovida!).
Kindlasti peavad pallid olema deegule andes täiesti jahtunud. Maiusena võib neid siis anda, aga muidugi mitte iga päev. Kui deegu on ülekaaluline, siis ära õli pane. Kui on alakaaluline ja vajab poputamist, siis võid panna ühe teelusikaäie õli rohkem, 1 peotäie maapähkleid ja pool peotäis purustatud ja kooritud päevalilleseemneid.
Allikas: Degutopia