Siga sööb paberit

Mida ja kuidas teeb? Miks ta nii teeb? Õpetamine ja mängimine.

Moderaatorid: triini22, nirgike

Siga sööb paberit

PostitusPostitas algaja (Teema autor) » 12. aprill 2014, 16:33

Tere
Minu siga armastab süüa paberit - tualettpaberi rulli sisu, salvrätte, raamatuid. Ta lihtsalt ei hekselda neid, vaid neelabki alla. Toiduks saab kvaliteetseid loomakliinikust ostetud graanuleid, heina, värsket jm. Äkki on mingi aine puudus?
algaja
Kohanen
Kohanen
 
Postitused: 54
Teemad: 9
Teda kiideti: 0 korda
Sugu: Naine
Prindi postitus

Re: Siga sööb paberit

PostitusPostitas Kissu » 13. aprill 2014, 07:20

Merisead, erinevalt paljudest teistest närilistest, neelavadki enamuse näritust alla. Tegu ei ole aine puudusega. Seega tuleb jälgida, et nad ei saaks lihtsalt ligi asjadele, mis ei ole neile kasulikud nagu valgendatud paber - raamatud, salvrätikud jms. Pruun värvimata papp on okei, kui sellel pole liimi. Ilmselt Su notsul on suur närimisvajadus ja seega soovitaksin alternatiivina pakkuda talle viljapuu oksi. Kui ise maal ei ela, siis mõni tuttav/sõber/sugulane ikka elab või võib ka foorumis kuulutuste alt küsida, et kas keegi oleks nõus loovutama veidi õunapuu oksi. Säilitamise tarbeks tõlkisin kunagi villakhiirte jaoks teksti:

Kissu kirjutas:Selle "korraliku ettevalmistuse" kirjeldus on seal nimekirja kohal. Tegin siis ühe kiire tõlke sellest.

Isetehtud närimispulkade meisterdamise retsept.

  1. Sul on vaja tšintšiljadele sobiliku puu oksi, mida ei ole veel kuidagi töödeldud. Eelistada tuleks oksi, mille puhul sa tead, et need on loomulikust allikast (nt. otse metsast).
  2. Lõika puuoks parajateks tükkideks (näiteks umbes 7,5 cm tükid peaksid olema parajad).
  3. Kraabi harjaga okstelt maha naturaalne mustus - linnu kaka, pori, sammal jne.
  4. Keeda puutükke soolvees umbes 20 minutit.
  5. Laota puutükid mõneks tunniks käterätikule kuivama.
  6. Lao puutükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid ahjus 200-250 kraadi juures 2-8 tundi (küpsetusaeg sõltub puu tihedusest).
  7. Küpseta seni, kuni puutükid on kuivad ja kõvad, aga mitte kõrbenud. Õigesti küpsetatud oksal peaks tekkima lõigatud otstesse pisikesed praod.

Omatehtud tšintšilja snäkke võiksid hoiustada kas pappkarbis või paberkotis. See tagab pideva õhu liikumise ja edasise kuivamise. Kui need õhukindlalt plastikusse pakkida, jääb kotti ka igasugune alles jäänud niiskus ja su puutükid võivad lihtsalt hallitama minna.

Tõlge lehelt: http://www.happyhealthychinchilla.com/t ... safe-wood/
(\(\
(>'.')
(~(")(")
Kasutaja avatar
Kissu
Mental health will soon be yours..
Administraator
Administraator
 
Postitused: 10146
Teemad: 936
Pildid: 1303
Asukoht: Tartu/Jõhvi
Teda kiideti: 1 korda
Vanus: 40
Sugu: Naine
Tuju: Unine
Prindi postitus


Tagasi: Käitumine

Kes on online

Kasutajad vaatamas seda foorumit: Registreeritud kasutajad pole ja 1 külaline