Postitatud: 17. juuni 2008, 16:39
Postitas Mercar
Sellest on ju korduvalt juttu olnud, veidi võiks otsingut ka kasutada:
Liisa kirjutas:Kokkuvõtvalt: õunade, mandlite, aprikoosi, kirsside, virsikute jne. seemned, aga ka paljud rosaceae perekonna taimede varred, lehed ja juured sisaldavad amügdaliini, millest purustamisel ja niisutamisel ja söömisel saab tsüaniid.
Amügdaliinist loe siit (või otsi guuglis sõna amygdalin'):
http://www.ansci.cornell.edu/courses/as ... dalin.html
http://www.geocities.com/perfectapple/cyanide.html

Paarist õunaseemnest ei juhtu midagi. Minu omad on ka kohe isuga neid varem söönud, siis kui ma ei teadnud, et need mürgised on. Tasub lihtsalt silma peal hoida, et nad neid palju ei saaks, siis võib küll mürgitus tekkida.
Miks see värk neile üldse maitseb - kibe ju tegelikult! ma arvan, et seesama sinihape ehk tsüaniid selle kibedaks teebki -, vat seda ei tea. :roll: