Postitatud: 09. jaanuar 2008, 20:20
Postitas Scratchy
Gaasid tekivad, sest.. :
Seedeelundite teed töötavad kui üks suur tööstus. Kui toit jõuab makku, muutuvad kõik toitained väikesteks komponentideks (aminohapped, rasvhapped ja glükoos) enne, kui need imenduvad peensoolde.
Kui toit aga ei imendu peensoole seina, siis ei saa see ka siseneda vereringesse. Raskesti seeditav toit ja vedelikud saadetakse alla jämesoolde, kus moodustuvadki gaasid.
Erinevatel bakteritel meie sisikonnas on sümbiootiline suhe kehaga – osadel juhtudel teevad need tegelikult rohkem head, kui halba. Jämesool sisaldab erinevaid seedimist soodustavaid ensüüme, mis lõhustavad imendumata jäänud toitained. Gaaside väljalaskmise puhul tarbivad võõrad ensüümid ehk „gaasi ensüümid” ära seedimata jäänud toitained, murdes nende
keemilise sideme.

Ka toit, mis on kehale ebaloomulik, tekitab gaase. Seega, kui teatud kuivatatud puuviljad on roti kehale ebaloomulikud, siis need tekitavad gaase. :huh: Vähemalt nii sain ma aru sellest tekstist:
Raskesti seeditavate toitude tarbimine
Paljud igapäevased toidud kuuluvad „raskesti seeditavate” alla – piim on kusjuures üks neist. Lehmapiim on inimese keha jaoks ebaloomulik, mis on ka põhjuseks, miks paljude inimeste jaoks on piimasuhkur vastuvõetamatu. Piimasuhkru suhtes vastuvõetamatus tähendab seda, et keha ei tea, kuidas seedida piima, niisiis saadetakse see kõrvale jääkidena. Kui sinus on juhtumisi palju „gaasi ensüüme” ja kui oled piimasuhkru suhtes vastuvõetamatu, siis võib isegi piim panna su peeretama.

Toidud, mis tekitavad gaase (inimesel):
Õunad ,aprikoosid, oad ,kliid, spargelkapsas,brüsseli kapsas, kapsas, porgandid, lillkapsas,
piimatooted, baklažaan, pähklid, sibulad, virsikud, pirnid, popkorn, kuivatatud ploomid, rosinad, sojauba, tuunikala


Link