Postitatud: 09. jaanuar 2008, 19:13
Postitas Gerbil
Nõustun täielikult Linnuga (oleme me nüüd jah spetsialistid (*iroonia*), aga vastuvaidlemine on oodatud, et meile asi selgeks teha, kui eksime)

Kust tekivad gaasid? Mis vahe on end vett täis imenud marjal ning kuivatatud marjal? Koostises (nagu kapsal) asi ju ei ole.

Ise olen momendil enda teooria juures (kuna keegi pole öelnud kust gaasid ehk "õhk" soolestikus pärineb..

Tsitaat päris vaidluse algusest (tiba muudetud nüüd, seega mitte päris tsitaat):
Sellisel juhul oleks loogiline, et kuivatatud marjad põhjustavad nõnda probleeme, et mari imeb sooltes leiduva vedeliku endasse, ning siis on seal vähe vedelikku - tõenäoliselt peaks põhjustama kõhukinnisust. Seega kui lasta neil enne vedelikku sisse imada, ei tee nad seda enam soolestikus. Mitte et kuivatatud puuviljad (jms) ise gaase tekitavad?


:umm:
Avalanche, palun seleta täpsemalt kuidas gaasid antud juhul tekivad? Kas peale seda kui kuivatatud mari on endasse vedeliku imenud, tulevad kuskilt gaasid? Kust kohast? Miks? Miks seesama vili mahlasena gaase ei põhjusta?
Kõhuvalu, muideks, ei ole gaasid, juhuks kui sassi ajasid.. :umm: