Postitatud: 22. oktoober 2009, 11:41
Postitas Kissu
Selle "korraliku ettevalmistuse" kirjeldus on seal nimekirja kohal. Tegin siis ühe kiire tõlke sellest.

Isetehtud närimispulkade meisterdamise retsept.

  1. Sul on vaja tšintšiljadele sobiliku puu oksi, mida ei ole veel kuidagi töödeldud. Eelistada tuleks oksi, mille puhul sa tead, et need on loomulikust allikast (nt. otse metsast).
  2. Lõika puuoks parajateks tükkideks (näiteks umbes 7,5 cm tükid peaksid olema parajad).
  3. Kraabi harjaga okstelt maha naturaalne mustus - linnu kaka, pori, sammal jne.
  4. Keeda puutükke soolvees umbes 20 minutit.
  5. Laota puutükid mõneks tunniks käterätikule kuivama.
  6. Lao puutükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid ahjus 200-250 kraadi juures 2-8 tundi (küpsetusaeg sõltub puu tihedusest).
  7. Küpseta seni, kuni puutükid on kuivad ja kõvad, aga mitte kõrbenud. Õigesti küpsetatud oksal peaks tekkima lõigatud otstesse pisikesed praod.

Omatehtud tšintšilja snäkke võiksid hoiustada kas pappkarbis või paberkotis. See tagab pideva õhu liikumise ja edasise kuivamise. Kui need õhukindlalt plastikusse pakkida, jääb kotti ka igasugune alles jäänud niiskus ja su puutükid võivad lihtsalt hallitama minna.

Tõlge lehelt: http://www.happyhealthychinchilla.com/t ... safe-wood/